Sari direct la conținut

Rusia acuză Ucraina de o „provocare sângeroasă” în regiunea Harkov

HotNews.ro
Militari ucraineni în regiunea Harkov, Foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP / Profimedia
Militari ucraineni în regiunea Harkov, Foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP / Profimedia

Rusia acuză Ucraina că plănuiește luni o „provocare” în regiunea Harkov, unde soldați din legiunea străină a armatei ucrainene vor bombarda civili pentru a da vina pe Rusia, relatează agenția rusă de presă TASS.

Agenția de stat TASS transmite că „mercenarii” Kievului vor fi implicați lîn „provocarea” de luni în regiunea Harkov, citând Centrul interdepartamental de coordonare a răspunsului umanitar din Ucraina.

„Regimul de la Kiev pregătește o provocare sângeroasă cu moartea cetățenilor lor în scopul de a acuza Federația Rusă de crimă de război. Pe 24 octombrie, o unitate de mercenari străini va bombarda cu piese de artilerie punctul de aglomerare a civililor din orașul Volchansk din regiunea Harkov în timpul distribuirii ajutoarelor alimentare”, a declarat Centrul.

Rusia spune că „actul terorist” planificat de Ucraina este o metodă de a discredita forțele armate ruse și pentru a acuza Moscova de uciderea civililor.

Potrivit agenției ucrainene de presă Interfax, Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră a Ucrainei a anunțat că orașul Volchansk din regiunea Harkov a fost eliberat de sub ocupația rusă în luna septembrie.

Volchansk este situat la 3 km de granița cu Federația Rusă și a fost ocupat în prima zi a invaziei Rusiei în Ucraina, la 24 februarie.

Urmărește ultimele evoluții din a 243-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro