Sari direct la conținut

Rusia admite că se confruntă cu cea mai gravă criză economică de la căderea URSS

HotNews.ro
Oameni în Piața Roșie din Moscova, Foto: Anatoly Vartanov / Alamy / Profimedia Images
Oameni în Piața Roșie din Moscova, Foto: Anatoly Vartanov / Alamy / Profimedia Images

Rusia se confruntă cu cea mai dificilă situaţie din ultimele trei decenii din cauza sancţiunilor fără precedent impuse de statele occidentale, a admis joi premierul rus Mihail Mişustin, citat de agenția Reuters și News.ro.

Mişustin a mai spus că situaţia în care se află Rusia creează noi oportunităţi de afaceri, deoarece companiile străine care părăsesc ţara oferă loc altor companii care doresc să facă afaceri cu Moscova.

El a mai afirmat că eforturile străine de a izola economia rusă de cea globală vor eșua, în pofida exodului fără precedent al companiilor străine din țară.

Nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei săptămâna aceasta

Uniunea Europeană a aplicat marți noi sancţiuni economice menite să forţeze Rusia să pună capăt invaziei din Ucraina şi să îşi retragă forţele, fără a viza însă din nou importurile de gaze naturale rusești.

Statele Unite au anunţat miercuri o nouă rundă de sancţiuni care vizează instituţiile financiare ruse, precum şi persoane, inclusiv fiicele adulte ale lui Putin, dar şi soţia şi fiica ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.

De asemenea, Marea Britanie a urmat exemplul SUA şi au îngheţat activele celei mai importante instituţii bancare, Sberbank, a interzis investiţiile britanice în Rusia, şi-a luat angajamentul de a opri importurile de cărbune şi petrol ruseşti până la sfârşitul anului şi a interzis importul de fier şi oţel.

Urmărește ultimele evoluții din a 43-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro