Sari direct la conținut

Rusia le spune locuitorilor din Kursk și alte regiuni să nu mai folosească aplicații de dating

HotNews.ro
Rusia le spune locuitorilor din Kursk și alte regiuni să nu mai folosească aplicații de dating
Imaginea lui Vladimir Putin a fost șifonată puternic în Rusia de ofensiva ucraineană în Kursk, FOTO: SOPA Images Limited / Alamy / Profimedia Images

Autoritățile ruse i-au îndemnat pe locuitorii din Kursk și alte regiuni învecinate cu Ucraina să evite folosirea aplicațiilor de dating în contextul incursiunii militare a Ucrainei pe teritoriul Rusiei, relatează Business Insider.

Ministerul afacerilor interne de la Moscova a emis marți un avertisment în acest sens, el fiind adresat locuitorilor regiunilor Kursk, Briansk și Belgorod.

„Utilizarea serviciilor online de dating este puternic descurajată. Inamicul le folosește activ să strângă informații”, arată documentul redactat de minister și citat de Interfax, una dintre agențiile de presă ale statului rus.

Business Insider amintește că aplicațiile de dating ale dezvoltatorilor locali au acaparat piața din Rusia după ce cele occidentale precum Tinder, Badoo și Bumble au decis să părăsească țara în semn de protest față de declanșarea războiului din Ucraina.

Tot marți, autoritățile ruse i-au sfătuit pe locuitorii regiunilor de la granița cu Ucraina să nu utilizeze camere CCTV și să nu transmită în direct cu înregistrări de tip „livestream” pe șosele unde văd vehicule militare.

„Inamicul identifică adresele de IP în teritoriile noastre, accesează de la distanță camerele de securitate neprotejate, monitorizează totul de la curți private la drumuri și autostrăzi strategice”, a avertizat ministerul rus al internelor.

Generalul Oleksandr Sîrskîi, comandantul-șef al armatei ucrainene, a declarat marți că forțele Kievului au avansat între 28 și 35 de kilometri în regiunea Kursk de la începutul incursiunii militare pe 6 august.

Urmărește ultimele evoluții din a 910-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

INTERVIURILE HotNews.ro