Sari direct la conținut

Rusia: Organizația liderului opoziției Navalnîi își va redeschide birourile regionale

HotNews.ro
Leonid Volkov, Foto: John MACDOUGALL / AFP / Profimedia
Leonid Volkov, Foto: John MACDOUGALL / AFP / Profimedia

Anunțul vine în contextul în care opoziția rusă a fost zdrobită de la ofensiva trupelor Moscovei în Ucraina. Ultimii critici importanți ai președintelui Vladimir Putin au emigrat sau au fost aruncați în închisoare, scrie AFP.

La sfârșitul lunii iunie, organizațiile lui Alexei Navalnîi au fost desemnate drept „extremiste” de către justiția rusă, după luni de represiune sporită împotriva susținătorilor săi.

Această decizie, luată după mai mult de trei luni de ofensivă rusă în Ucraina, a pus personalul de facto, voluntarii și miile de susținători din întreaga Rusie sub amenințarea unor acțiuni în justiție și a încarcerării.

Prin declararea mobilizării parțiale, „Putin a adus războiul și suferința în fiecare familie rusă, în fiecare casă”, a declarat marți Leonid Volkov, un alt apropiat al lui Navalnîi.

„Acum toată lumea este afectată de război”, a declarat Jdanov, care, la fel ca Volkov, trăiește în exil în străinătate.

Întoarcerea rețelei FBK în regiunile rusești ar trebui să facă auzită vocea celor din Rusia care se opun intervenției militare în Ucraina, potrivit apropiaților lui Alexei Navalnîi.

„Lupta poate lua mai multe forme”, a declarat Leonid Volkov, adăugând că aceasta va include „acordarea de asistență juridică” celor care au nevoie de ea.

„Nu contează de unde vii sau unde lucrezi, principalul lucru este că ești împotriva acestui război”, a spus el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro