Sari direct la conținut

Rusia și-a accelerat avansul spre Pokrovsk în ultima săptămână – Ministerul britanic al Apărării

HotNews.ro
Rusia și-a accelerat avansul spre Pokrovsk în ultima săptămână – Ministerul britanic al Apărării
Soldat ucrainean care luptă în zona Pokrovsk, Ucraina, 23 iulie 2024. Sursa foto: Pablo Miranzo / AFP / Profimedia

Trupele ruse și-au accelerat avansul spre Pokrovsk în ultima săptămână și se află probabil la 10 kilometri de marginea orașului, arată evaluarea Ministerului britanic al Apărării din 1 septembrie.

Pokrovsk, un centru logistic cheie pentru regiunea Donețk, cel mai probabil va lungi și redirecționa liniile ucrainene existente de aprovizionare. Asta va face mai dificilă aprovizionarea forțelor armate ucrainene.

Frontul de est de lângă Pokrovsk este scena unor lupte aprige de câteva luni și un punct focal al ofensivei Rusiei din regiunea Donețk. 

Pe 15 august, administrația militară din Pokrovsk a cerut locuitorilor să evacueze după ce forțele ruse au ajuns la aproximativ 10 kilometri de periferia orașului.

Răspunzând la o întrebare adresată de Kyiv Independent, președintele Volodimir Zelenski a declarat pe 27 august că înaintarea Rusiei spre Pokrovsk a încetinit ritmul.

Potrivit site-ului de monitorizare DeepState, trupele ruse au avansat spre Pokrovsk de-a lungul celor trei săptămâni de operațiune în Kursk.

comandantului forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a recunoscut că unul dintre obiectivele incursiunii Kursk a fost acela de a devia un număr semnificativ de forțe rusești din alte sectoare, în primul rând din direcțiile Pokrovsk și Kurahove, potrivit Kyiv Independent.

Sîrskîi a declarat pe 29 august că luptele pe frontul de lângă Pokrovsk au fost „excepțional de brutale”.

„Inamicul aruncă tot ce se poate mișca și avansa în luptă, încercând să spargă apărarea trupelor noastre”, a spus generalul după ce a vizitat frontul de est.

Potrivit Ministerului Regatului Unit al Apărării, viteza avansului „probabil va încetini pe măsură ce forțele terestre ruse ajung în zonele construite din Pokrovsk”.

„Ritmul operațional al activității militare a rămas scăzut pe toate celelalte linii de front din estul și sudul Ucrainei”, a adăugat Ministerul Apărării.

Până pe 28 august, în Pokrovsk au rămas în jur de 38.000 de persoane, potrivit autorităților locale.

INTERVIURILE HotNews.ro