Sari direct la conținut

Rusia spune că de luna viitoare va produce în masă un vaccin anti-coronavirus. De ce experții nu cred că este posibil

HotNews.ro
Vaccin anti-coronavirus, Foto: thanakorn hormniam | Dreamstime.com
Vaccin anti-coronavirus, Foto: thanakorn hormniam | Dreamstime.com

Rusia a susținut luni că intenționează să lanseze producția în masă a unui vaccin anti-coronavirus luna viitoare și va ajunge să producă milioane de doze pe lună până la începutul anului viitor, scrie Moscow Times.

”Ne bazăm pe faptul că vom începe producția de masă în septembrie”, a declarat ministrul industriilor, Denis Manturov.

”Vom putea să asigurăm volume de producție de mai multe sute de mii pe lună, care va crește la câteva milioane până la începutul anului viitor”, a spus acesta, adăugând că dezvoltatorul vaccinului pregătește tehnologia de producție în trei locuri din centrul Rusiei.

Ministrul sănătății, Mihail Murashko a spus sâmbătă că vaccinul dezvoltat de Institutul Gamaleya ”a terminat testele clinice”, iar documentele sunt pregătite pentru înregistrarea vaccinului.

Autoritățile sanitare intenționează să demareze o campanie de vaccinare în masă în octombrie.

Vaccinul Gamaleya este unul cu vector viral, ceea ce înseamnă că folosește alt virus ce poartă ”codul” ADN necesar pentru a provoca un răspuns imun în celule.

Mai exact, este folosit adenovirusul, printr-o tehnologie similară cu prototipul dezvoltat de chinezii de la CanSino, aflați într-un stadiu avansat al testelor clinice.

Mai mulți oameni de știință au declarat pentru AFP că Rusia va avea probleme în producția de masă a vaccinului din cauză că țării îi lipsesc materiile prime, unitățile adecvate și experiența, mai ales cea în domeniul tehnologiei avansate a vectorilor virali.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro