Sari direct la conținut

Rușii construiesc linii fortificate în zone care probabil nu vor vedea niciodată lupte. Posibile explicații pentru această enormă risipă de resurse – FOTO VIDEO

HotNews.ro
Ruși construind fortificații în regiunea Belgorod, Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia
Ruși construind fortificații în regiunea Belgorod, Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Rușii continuă să construiască linii defensive în zonele de ariergardă, departe de actualele linii de front și în zone din Rusia în care probabil că nu se va lupta niciodată, notează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima evaluare, publicată vineri noapte.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a afirmat joi că autoritățile ruse au terminat de construit Linia fortificată „Zasechnaya” de-a lungul graniței regiunii Belgorod cu Ucraina.

Gladkov a declarat că armata rusă ar trebui să aloce trupe pentru apărarea acestui sistem de fortificații în cazul unui atac ucrainean (neplauzibil, notează ISW) asupra regiunii Belgorod.

Sute de milioane de dolari risipiți pe fortificații

Prin trimiterea de soldați în aceste fortificații, Moscova ar aloca în mod clar greșit forțe care ar fi mai potrivite pentru a susține ofensive active în Ucraina.

De asemenea, Gladkov a spus că oficialii ruși au cheltuit 10 miliarde de ruble (aproximativ 132 de milioane de dolari) pentru construirea liniei defensive, o risipă de fonduri pe fondul întrebărilor privind capacitatea Rusiei de a-și finanța efortul de război în Ucraina.

Statul Major General ucrainean a raportat, de asemenea, vineri, că forțele rusești au continuat să construiască fortificații de-a lungul graniței dintre Regiunea Kursk și Ucraina, o altă zonă care probabil nu va vedea niciodată lupte.

Șeful Crimeei ocupate, Serghei Aksyonov, a afirmat vineri că forțele rusești construiesc o linie defensivă în Crimeea și a lăsat să se înțeleagă că președintele rus Vladimir Putin a ordonat construirea liniei.

Aceste fortificații sunt departe de actualele linii de front din sudul Ucrainei, iar orice soldat rus și echipament militar desfășurat pe aceste linii ar fi mai potrivit în altă parte în Ucraina.

Posibile explicații

Este posibil ca oficialii ruși din oblasturile Kursk și Belgorod să construiască fortificații defensive pentru a sprijini operațiunile de informare care au ca scop să prezinte Ucraina ca fiind o amenințare la adresa teritoriului rusesc, pentru a prezenta războiul din Ucraina ca fiind existențial pentru Rusia.

Continuarea fortificațiilor rusești în Crimeea poate sugera că forțele rusești nu sunt sigure de capacitatea lor de a menține pe termen lung teritoriile ocupate în sudul Ucrainei.

ISW nu a observat în acest moment desfășurarea de forțe rusești pe niciuna dintre aceste linii defensive, iar fortificațiile sunt, prin urmare, în prezent lipsite de consecințe pentru operațiunile rusești din Ucraina.

Imagini cu fortificațiile din Belgorod au apărut pe rețelele de socializare:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro