Sari direct la conținut

S-a deschis primul centru clinic privat de tratament al tumorilor canceroase

HotNews.ro
Aparatura clinicii, Foto: HotNews.ro
Aparatura clinicii, Foto: HotNews.ro

Primul centru clinic de tratament al tumorilor canceroase din Romania a fost deschis marti la Bucuresti. Centrul utilizeaza metoda HIFU care trateaza, cu echipamente medicale diferite: fibromul uterin, cancerul de prostata, anumite tipuri de cancer de ficat si pancreas, nodulii tiroidieni si fibroadenoamele la san. Clinica ofera si primul serviciu de radioterapie (roentgenterapie) privat din tara. Investitia totala in proiect se ridica la valoarea de 3 milioane de euro.

Pentru implementarea metodei, Centrul Clinic Bio Terra Med – HIFU Centre beneficiaza de un echipamente performante generatoare de ultrasunete focalizate de intensitate inalta care distrug tesutul afectat prin supraincalzirea acestuia. Costul echipamentelor depaseste 2.000.000 Euro.

Preturi pentru tratarea formatiunilor tumorale la Bio Terra Med – HIFU Centre

Preturile tratamentelor HIFU pot fi gasite aici.

“Centrul Clinic cu spitalizare de zi Bio Terra Med – HIFU Centre a aparut ca urmare fireasca a dezvoltarii si evolutiei pozitive a tehnologiilor inteligente in medicina si din nevoia fireasca a pacientilor de a apela la metode de tratament neinvazive.” Dr. Cornel Lungu, medic primar. Dr. Cornel Lungu este singurul medic acreditat sa realizeze tratamente cu Ecoterapie (HIFU) pentru nodulii tiroidieni si fibroadenoamele la san in tarile din Estul Europei.

Bio Terra Med – HIFU Centre are o suprafata de 500 mp si cuprinde: 2 cabinete, 1 sala de tratament, 1 sectie de radioterapie si 5 rezerve. Centrul Clinic este localizat in str. Pelinului nr. 22, sector 3, zona Mihai Bravu.

Centrul Clinic Bio Terra Med – HIFU Centre este o initiativa a unui grup de investitori privati, printre care si Centrul Medical Bio Terra Med.

Metoda HIFU este folosita cu succes de peste 15 ani in state din Europa, Asia siAmerica. Romania este cea de-a patra tara din Comunitatea Europeana unde functioneaza un astfel de aparat si unde se practica ablatia prin hipertermie conformationala cu ultrasunete.

Metoda HIFU

Metoda HIFU reprezinta un tratament neinvaziv cu ultrasunete focalizate. Fara a mai fi nevoie de o interventie chirurgicala sau de iradiere, tratamentul cu ultrasunete focalizate de intensitate inalta (HIFU) este o procedura medicala complet nedureroasa pentru pacient, de mare precizie si eficienta, menita sa imbunatateasca tratamentul clasic al anumitor tipuri de tumori benigne si cancer. In Romania se trateaza in acest moment doar afectiunile expuse la inceputul acestui articol. Astfel, distrugerea tumorilor se realizeaza imediat si definitiv, fara a necesita spitalizare. Procedura poate fi repetata de cate ori este nevoie. In plus, efectele adverse sunt diminuate comparativ cu metodele traditionale de tratament, durata procedurii fiind cuprinsa intre 1 si 4 ore.

La nivel mondial, metoda HIFU permite tratarea formatiunilor tumorale benigne sau maligne localizate in ficat, rinichi, pancreas, os, san, uter, sfera ORL, prostata, muschi si tesutul adipos. Pentru implementarea metodei HIFU sunt necesare echipamente performant cu destinatie specifica pe tipuri de patologii, generatoare de ultrasunete focalizate de intensitate inalta care distrug tesutul tumoral supraincalzindu-l.

Cum se aplica tratamentul HIFU ?

Principiul pe care se bazeaza metoda HIFU este cel al producerii de unde acustice, de inalta frecventa, similare celor folosite in ecografie (ultrasunetele) pentru a le focaliza intr-o zona precisa. Atunci cand ele ating „tinta” (punctul focal), se transforma in caldura care distruge celulele tumorale tintite fara a afecta structurile tisulare invecinate. Metoda este neinvaziva si nu are nici un efect secundar.

Cu ajutorul softurilor specializate (pentru fiecare tip de echipament medical in parte), care reprezinta o inovatie tehnologica in imagistica medicala, sunt afisate dual, in timp real, pe ecranul ecografului, imaginile ultrasonografice, precum si sectiunile corespondente de la CT/RMN/ecografie, achizitionate anterior si introduse in memoria ecografului. Creste astfel semnificativ precizia si acuratetea localizarii formatiunilor tumorale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro