Sari direct la conținut

S-au semnat contracte de 56 milioane lei pentru creșterea vitezei de circulație a trenurilor pe câteva porțiuni între Simeria și Petroșani

HotNews.ro
Lucrari feroviare, Foto: CFR Infrastructura
Lucrari feroviare, Foto: CFR Infrastructura

CFR Infrastructură a anunțat semnarea unor contracte pentru lucrări de tip Quick Wins pe aproape 13 km între Simeria și Petroșani, pentru eliminarea restricțiilor de viteză. Finanțarea este prin fonduri nerambursabile, prin PNRR și durata de implementare este 24 de luni.

Între Simeria și Petroșani sunt 80 km, cel mai rapid tren IR face o oră și 44 de minute, iar cel mai lent tren R face 2 ore și 44 minute. Porțiunile cu limitare la 40 km/h sunt lungi.

Ce spune CFR SA

Sucursala Regională CF TIMIȘOARA și Asocierea SC EUROPAN PROD SA – SC CONSTRUCȚII FEROVIARE DRUMURI PODURI SRL – SC CONSTRUCȚII COMPLEXE BUZĂU SA – SC DARIA CONST SRL au semnat astăzi, 7 noiembrie 2022, cele cinci contracte de lucrări tip QUICK WINS, pe linia CF SIMERIA – PETROȘANI.

Valoarea totală a contractelor – 56,13 milioane de lei

Finanțare – fonduri nerambursabile PNRR

Durata de implementare – 24 de luni

Scop ridicarea restricțiilor de viteză de pe linia CF SIMERIA – PETROȘANI pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii, pe următoarele loturi:

• Lot 1 – linia CF Simeria – Petroșani, km 70+402 – 74+600

• Lot 2 – linia CF Simeria – Petroșani, km 74+600 – 77+870

• Lot 3 – linia CF Simeria – Petroșani, km 79+500 – 79+848

• Lot 4 – linia CF Simeria – Petroșani, km79+878 – 82+100

• Lot 5 – linia CF Simeria – Petroșani, km 82+100 – 84+710

În cadrul celor 5 contracte, antreprenorul va executa lucrări de tip QUICK WINS, prin înlocuirea punctuală a elementelor componente ale suprastructurii căii (șină, traverse, aparate de cale, piatră spartă), în cadrul cărora se utilizează materiale de cale noi, cu afectarea substratului căii în zone punctuale, în zona schimbătoarelor de cale, dar și în zona trecerilor la nivel, pe o lungime de 12,648 de km CF.

Beneficii:

– eliminarea restricțiilor de viteză

– eliminarea costurilor cauzate de restricții

– creșterea eficienței activității de operare

– diminuarea efectelor adverse asupra mediului

– maximizarea gradului de siguranță

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro