Sari direct la conținut

S.O.S. România se aliază oficial cu AfD. Europarlamentarii partidului intră în Grupul „Suveraniștii”

HotNews.ro
Diana Șoșoacă, Foto: Inquam Photos - Virgil Simionescu
Diana Șoșoacă, Foto: Inquam Photos - Virgil Simionescu

Comitetul Naţional al S.O.S. România a decis ca preşedintele formaţiunii, Diana Iovanovici-Şoşoacă, să fie candidatul partidului la preşedinţia României, informează Agerpres. De asemenea, s-a decis ca cei doi europarlamentari să activeze în Grupul „Suveraniștii”, format în jurul partidului german de extremă-dreapta AfD.

Comitetul Naţional al Partidului S.O.S. România, întrunit, luni, la Poiana Braşov, a decis cu unanimitate de voturi să sprijine candidatura preşedintelui partidului, Diana Iovanovici-Şoşoacă, la alegerile prezidenţiale din acest an, conform unui comunicat transmis de biroul de presă al formaţiunii.

Totodată, forul de conducere al Partidului S.O.S. România a decis, în unanimitate, aderarea formaţiunii la Grupul „Suveraniştii” din Parlamentul European prin cei doi europarlamentari ai partidului.

Grupul „Suveraniștii” încă nu a fost înființat oficial, fiind deocamdată un proiect inițiat de către partidul Alternativa pentru Germania (AfD), care a fost exclus anterior din grupul ID, în care Adunarea Națională, condus de Marine Le Pen, are cea mai importantă pondere.

Pentru înființarea unui grup în Parlamentul European este nevoie de un număr minim de 23 de europarlamentari care să provină din cel puțin șapte state membre UE.

Potrivit publicației autriece Kronen Zeitung, citată de Digi24, printre potențialii aliați ai AfD ar fi S.O.S. România, Se Acabó la Fiesta din Spania, NIKH din Grecia, Konfederacja din Polonia, Hnutie Republika din Slovacia și Mi Hazánk Mozgalom (Mișcarea Patriei Noastre) din Ungaria.

INTERVIURILE HotNews.ro