Sari direct la conținut

Scandal la maternitatea din Ploiești. O femeie îi acuză pe medici că a pierdut sarcina din cauza îngrijirilor neadecvate

HotNews.ro
Maternitate, Foto: Agerpres
Maternitate, Foto: Agerpres

O femeie care a pierdut o sarcină la 22 de săptămâni a depus plângere la Poliţia Prahova, acuzându-i pe medicii de la Secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti că nu i-au acordat ”îngrijiri medicale adecvate”, informează News.ro.

Poliția din Ploiești a primit o sesizare prin numărul 112 de la o femeie care a reclamat că a pierdut sarcina din cauza îngrijirilor neadecvate primite din partea medicilor.

„Poliţiştii au luat act de sesizare, iar din primele verificări a reieşit faptul că la data de 9 iulie a.c, o femeie de 34 de ani, din municipiul Ploieşti, s-ar fi deplasat la un spital din municipiu, acuzând dureri în zona abdominală. Ulterior, a doua zi femeia în cauză ar fi născut un făt, iar personalul medical i-a comunicat faptul că acesta ar fi decedat”, transmite, luni, Poliţia judeţeană Prahova.

Oficialii instituţiei precizează că poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 continuă cercetările în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale, adăugând că femeia a fost îndrumată să se adreseze instituţiilor abilitate cu privire la normele de etică profesională şi de deontologie medicală.

Spitalul la care femeia s-a prezentat este Maternitatea din Ploieşti, secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Oficialii unităţii sanitare resping acuzaţiile conform cărora femeia nu ar fi fost îngrijită adecvat.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Ploieşti, medicul Andrei Ilinca, a declarat pentru News.ro că femeia a ajuns la spital cu o sarcină de 22 de săptămâni, având iminenţă de avort şi Rh negativ. Ea se afla la a patra sarcină. Diagnosticul a fost cel de iminenţă de avort, incompatibilitate de Rh, suspiciune de infecţie urinară.

”Fătul de 22 de săptămâni s-a născut mort, era avorton. Copiii sunt consideraţi nou născuţi după 26 de săptămâni, iar după 24 de săptămâni în cazuri excepţionale este viabil. Nu se pune problema de greşeală medicală sau de lipsă de îngrijiri”, a declarat Andrei Ilinca.

INTERVIURILE HotNews.ro