Sari direct la conținut

Scandalul incendiului din Grecia provocat de artificiile lansate de pe un iaht. 13 persoane au fost arestate

HotNews.ro
Treisprezece persoane au fost arestate în urma unui incendiu de pădure pe insula grecească Hydra, despre care autoritățile susțin că a fost declanșat de artificiile lansate de pe un iaht, relatează BBC.
Focurile de aartificiii trase de pe un iaht au provocat un incendiu pe insula grecească Hydra. Foto: Pompierii greci
Focurile de aartificiii trase de pe un iaht au provocat un incendiu pe insula grecească Hydra. Foto: Pompierii greci

Incendiul de vineri a ars singura pădure de pini de pe renumita insulă turistică, care se află la sud de Atena, au scris oficialii pe Facebook.


Acum incendiul a fost adus sub control, dar cu greu. Nefiind drumuri către plajă, pompierii au fost nevoiți să o acceseze pe mare, în timp ce elicopterele au aruncat apă.


Într-o declarație de sâmbătă, pompierii greci au declarat că toate cele 13 persoane sunt cetățeni greci și vor apărea în fața procurorilor duminică, potrivit BBC. Declarația procurorilor nu a menționat iahtul.


Cauza incendiului a stârnit indignare în Grecia, care se luptă deja cu mai multe incendii de vegetație.


„Suntem indignați că unii oameni aruncă atât de iresponsabil focuri de artificii într-o pădure de pini”, a declarat primarul Hydra, Giorgos Koukoudakis, pentru postul de televiziune grec ERT.


„Incendiul, provocat de un foc de artificii de pe o ambarcaţiune, a cuprins singura pădure de pini de pe insulă, într-un loc greu accesibil şi care nu are drumuri”, au anunţat pompierii eleni pe Facebook, postând o fotografie cu locul cuprins de flăcări, stârnind revoltă pe reţelele sociale, relatează AFP și Agerpres.

INTERVIURILE HotNews.ro