Sari direct la conținut

Scandalul Nicușor Dan – Daniel Băluță: Poliția anunță dosar penal pentru șoferul buldozerului care a rănit un angajat al Primăriei Sector 4

HotNews.ro
Scandalul Nicușor Dan – Daniel Băluță: Poliția anunță dosar penal pentru șoferul buldozerului care a rănit un angajat al Primăriei Sector 4
Buldozer pe șantierul deschis de Primăria Sector 4 la Planșeul Unirii. (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Poliția Capitalei anunță că în urma scandalului din Piața Unirii a fost începută urmărirea penală a unui bărbat acuzat de lovire sau alte violențe. Surse judiciare spun că este vorba despre soferul unui buldozer trimis de Nicușor Dan să desființeze șantierul deschis de Primăria Sectorului 4 la planșeul Unirii. Poliția, acuzată de primarul general că a refuzat să pună în aplicare „un act emis de o autoritate locală”, mai spune că în acest caz se poate pronunța doar instanța.

În urma scandalului de luni seară, doi angajați ai primăriei Sectorului 4 au reclamat că au fost răniți – peste unul dintre ei ar fi căzut un gard, iar celălalt ar fi fost acroșat de unul dintre buldozere. A fost chemată ambulanța, cei doi au fost duși la spital, apoi au fost externați.

Conform unui comunicat transmis marți de Primăria Capitalei, până în acest moment nu au fost înregistrate alte plângeri, cu excepția uneia singure, respectiv a unui bărbat de 48 de ani, care a depus plângere penală pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe.

„Persoanele implicate în eveniment au fost conduse la sediul Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi în vederea audierii. Vă reamintim că, în acest caz, polițiștii Capitalei s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de distrugere și lovire sau alte violențe. Ulterior, cei doi bărbați, în vârstă de 36, respectiv 48 de ani, care au suferit vătămări corporale în urma incidentului, au fost audiați, context în care doar bărbatul de 48 de ani a depus plângere penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Față de bărbatul în vârstă de 41 de ani, bănuit de comiterea faptei, a fost dispusă începerea urmăririi penale, pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, având în acest moment calitatea de suspect”, afirmă Poliția Capitalei.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că bărbatul urmărit penal este șoferul buldozerului.

Poliția Capitalei mai spune că, după studierea documentelor depuse de Primăria Capitalei și de Primăria Sector 4, „a reieșit că există un litigiu civil, drept pentru care doar instanța de judecată este competentă a soluționa situația”.

Amintim că scandalul a izbucnit după ce Primăria Sector 4 a deschis, duminică noapte, un șantier în Piața Unirii, pentru refacerea planșeului. Pentru lucrări a fost obținută o autorizație în regim de urgență de la Primăria Sector 3, document despre care Nicușor Dan spune că este ilegal, pentru că terenul este domeniul public al municipiului București, astfel că e necesară autorizație de construire de la Poliția Capitalei.

Nicușor Dan a mers luni de două ori în Piața Unirii, ultima dată cu buldozerele și cu o dispoziție de desființare a șantierului, dar a fost împiedicat de polițiștii locali de la Primăria Sector 4.

Primarul Capitalei a acuzat Poliția Română că a refuzat să pună în aplicare „un act emis de o autoritate locală”, deși are această obligație legală. De asemenea, el a acuzat Poliția că nu și-a asumat o decizie, după ce a prezentat documente privind proprietarul terenului. „E ca și cum aș intra eu în curte la dumneavoastră, ați suna la 112, ar veni poliția și ar spune că nu știe a cui e curtea, judecați-vă în instanță, dacă vreți”, a declarat Nicușor Dan, la Digi 24.

INTERVIURILE HotNews.ro