Sari direct la conținut

Scoția caută voluntari pentru cea mai amplă căutare a Monstrului din Loch Ness din ultima jumătate de secol

HotNews.ro
Cea mai faimoasa fotografie a monstrului din Loch Ness este un fals, Foto: AP / AP - The Associated Press / Profimedia
Cea mai faimoasa fotografie a monstrului din Loch Ness este un fals, Foto: AP / AP - The Associated Press / Profimedia

Centrul Loch Ness din Scoția a anunțat lansarea „celei mai mari căutari din ultimii 50 de ani” pentru găsirea presupusului monstru care continuă să atragă turiști în nordul Marii Britanii în fiecare an, relatează Insider.

Centrul Loch Ness din localitatea Drumnadrochit este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din Scoția, acesta anunțând acum demararea operațiunii „Loch Ness Exploration”, pe care o descrie drept „o echipă independentă și voluntară de căutări”.

Reprezentanții acesteia oferă publicului larg șansa de a porni într-o „călătorie entuziasmantă” de găsire a miticului monstru, operațiunile urmând să înceapă chiar la sfârșitul acestei luni.

„Căutăm vânători de monștri entuziasmați care să se implice în weekendul de 26-27 august, căutarea fiind cea mai mare de acest fel de la lansarea Biroului de Investigare a Loch Ness (LNIB), care studiază Lochul din 1972”, a anunțat centrul.

Echipa de căutări va folosi drone subacvatice și un hidrofon, potrivit aceleiași surse.

De-a lungul anilor au existat mii de relatări privind zărirea monstrului însă niciuna dintre expedițiile lansate pentru găsirea sa nu au dat roade.

Monstrul din Loch Ness intră mai degrabă în categoria folclorului local din Scoția

Cercetătorii au concluzionat că lacul din nordul Scoției n-ar avea suficientă hrană pentru o creatură de asemenea dimensiuni iar cea mai faimoasă fotografie a monstrului, realizată în 1934, a fost la fel de faimos demontată ca fiind falsă.

În 2019 o echipă de cercetători din Noua Zeelandă a propus o ipoteză nouă pentru existența monstrului, afirmând că acesta ar putea fi de fapt o anghilă mare.

Această echipă a exclus la rândul ei, după analiza ADN-urilor speciilor care trăiesc din lag, posibilitatea prezenței unor animale foarte mari. Nu a fost găsită nicio dovadă care să ducă la prezența unei reptile marine preistorice numită plesiozaur sau a vreunui pește mare precum sturionul, două dintre cele mai populare teorii privind „identitatea” reală a Monstrului din Loch Ness.

„Există o cantitate foarte mare de ADN de anghilă. Anghilele sunt din plin în Loch Ness”, a spus profesorul Neil Gemmel, un genetician de la Universitatea Otago.

Comunitatea științifică mai largă nu a fost însă convinsă nici de această ipoteză.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro