Sari direct la conținut

Seceta de dupa furtuna

Monitorul de Cluj

In urma furtunii de ieri, zeci de localitati din judet au ramas fara curent electric. In Cluj-Napoca, vintul a afectat mai multe locuinte, in vreme ce un imobil de patrimoniu de la Muzeul Satului a ars din temelii. Autoritatile ii avertizeaza, insa, pe clujeni de perspectiva unei veri alarmant de secetoase.

Furtuna a facut ravagii in intreg judetul

Un acoperis de tabla luat de vint a cazut peste 6 masini parcate

Natura care s-a dezlantuit in cursul noptii de ieri a lasat fara curent electric zeci de localitati din judet, in zonele Cluj-Napoca, Huedin, Gherla si Cimpia Turzii. In Cluj-Napoca, patru strazi au ramas ieri seara fara energie electrica. „Au fost afectate noua linii de medie tensiune, fiind trimise tot atitea echipaje pentru a remedia situatia.

Astazi (n.r., ieri), la ora 10, erau inca circa 20 de localitati fara electricitate“, a declarat purtatorul de cuvint al Sucursalei Cluj a Electrica, Andrei Rusu. In Cluj-Napoca, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) „Avram Iancu“ a stins un incendiu la Muzeul Satului, dupa ce Casa Bedeciu din cadrul acestuia a fost lovita de un fulger in jurul orei 21.

Flacarile au mistuit cladirea de patrimoniu din Parcul Etnografic „Romulus Vuia“. Directoarea muzeului, Simona Munteanu, a declarat pentru monitorul ca aceasta casa are o valoare inestimabila si, din pacate, nu mai poate fi refacuta

Echipajele ISU au intervenit si pe strada Traian, unde vintul a darimat hornul unei case si a smuls o bucata din acoperisul acesteia.

In Manastur, acelasi vint puternic a smuls acoperisul de tabla al unui bloc, proiectindu-l pe un bloc alaturat si distrugind mai multe autoturisme.

Furtuna de ieri, seceta de miine

Evenimentele s-au intimplat in contextul in care, inainte cu citeva ore ca furtuna sa inceapa sa faca ravagii prin judet, a avut loc sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru situatii de urgenta, sedinta prezidata de Institutia Prefectului.

Vremea prognozata in rapoartele prezentate in cadrul sedintei prevad o vara secetoasa, existind riscul sa se repete situatia de acum 6 ani, cind o parte din afluentii Somesului Mic au secat. In pofida acestui fapt, in momentul de fata, judetul nostru sta mult mai bine din punctul de vedere al rezervelor de apa decit alte zone ale tarii, singurele culturi calamitate fiind cele de orzoaica.

In lacurile de acumulare s-a inceput deja formarea unor rezerve de apa, chiar daca aceasta se petrece in dauna productiei de elecricitate, tocmai pentru a se asigura consumul in perioada de seceta

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro