Sari direct la conținut

Șeful Direcției de Sănătate Publică Ilfov a demisionat. Este prima demisie în scandalul privind azilele groazei

HotNews.ro
Unul dintre azilele groazei, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Unul dintre azilele groazei, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Teodor Gabriel Negulescu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Ilfov, a confirmat luni pentru HotNews.ro că a demisionat de la conducerea instituției, el susținând însă că și-a „făcut datoria”, derulând controale și dând amenzi azilelor în care aveau loc abuzuri de neimaginat. Este prima demisie în scandalul privind ororile din cele trei centre pentru bătrâni și persoane cu dizabilități din Voluntari și Afumați.

Negulescu a susținut că instituția pe care o conduce „și-a făcut datoria”, a făcut controale și a dat șapte amenzi în acele centre.

El a mai spus că înainte de a pleca de la conducerea DSP Ilfov se va ocupa de relocarea bătrânilor în alte adăposturi.

Direcția de Sănătate Publică Ilfov, al cărei director a demisionat astăzi, în urma dezvăluirilor din ultimele zile privind „azilele groazei”, a constatat „abateri minore” în urma controalelor la aceste azile, a declarat luni ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, el adăugând că Ministerul Sănătății „nu are o responsabilitate directă” în acest caz, din punct de vedere instituțional.

Întrebat de jurnaliști „cât de minore” au fost aceste abateri constatate de DSP Ilfov în centrele pentru vârstnici, Rafila a arătat că „nu am alte comentarii, noi avem niște rapoarte de control din partea inspectorilor DSP Ilfov. Faptul că un angajat nu avea absolvit cursul de noțiuni de igienă sau că cearșafurile murdare erau depozitate într-un mod necorespunzător nu cred că au direct legătură cu ceea ce s-a întâmplat acolo”.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a susținut că inspectorii de sănătate publică au făcut controale la căminele în care persoanele vârstnice erau maltratate, dar că nu au constatat că acolo ar fi probleme, deşi „condiţiile igienico-sanitare sunt oarecum legate şi de modul de acordare a îngirjirii acestor persoane”. Duminică, el spunea că va discuta luni despre motivele pentru care Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Ilfov „nu a reacţionat în niciun fel” la ceea ce s-a întâmplat căminele în care bătrânii erau maltrataţi.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro