Sari direct la conținut

Și cu banii luați, și condamnată la închisoare. Pedeapsa primită de o femeie din Rusia care a ajuns să incendieze un centru de recrutare militară

HotNews.ro
Un tribunal militar din Sankt Petersburg a condamnat-o vineri pe o rusoaică la 10 ani de închisoare pentru că a aruncat un cocktail Molotov într-un centru de recrutare militară, în septembrie anul trecut, informează The Moscow Times.
Și cu banii luați, și condamnată la închisoare. Pedeapsa primită de o femeie din Rusia care a ajuns să incendieze un centru de recrutare militară
Cetățeni și voluntari mobilizați în urma decretului președintelui rus Vladimir Putin, Moscova, 21 septembrie 2022. Sursa foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Tribunalul militar al Districtului de Vest a găsit-o pe Elena Komaricheva, în vârstă de 59 de ani, vinovată de „terorism” după ce aceasta a fost de acord „să incendieze (…) Comisariatul militar al orașului Sankt Petersburg (…) pentru a intimida publicul și a pus în pericol viața unor oameni, provocând pagube materiale semnificative”.

O persoană neidentificată ar fi convins-o pe Komaricheva să arunce un cocktail Molotov spre ieșirea de urgență a centrului de recrutare militară, ceea ce a produs pagube de aproximativ 37.000 de ruble (41 de dolari), notează sursa citată.

Judecătorul a decis că ea trebuie să execute 10 ani într-o închisoare de securitate medie. Procurorii solicitaseră o pedeapsă de 13 ani de închisoare pentru Komaricheva.

Potrivit publicației independente RusNews, Komaricheva a căzut victimă unei înșelătorii prin telefon, după ce mai mulți interlocutori s-au dat drept reprezentanți ai forțelor de ordine. Aceștia i-ar fi spus că niște infractori încearcă să-i fure banii și au sfătuit-o să-și transfere fondurile într-un „cont sigur”.

Komaricheva ar fi trimis 10 milioane de ruble (113.000 de dolari) în acel cont.

Ulterior, escrocii care au contactat-o telefonic i-au spus femeii că infractorii care încercau să-i fure banii au fost prinși și că trebuie „pedepsiți”. Apoi, aceștia au instruit-o să aducă un cocktail Molotov la o adresă unde erau cazați presupușii escroci.

Komaricheva a urmat instrucțiunile escrocilor și a mers la adresa respectivă, care s-a dovedit a fi un birou de înrolare militară, unde în cele din urmă au apărut ofițerii de poliție și au arestat-o. Nu este clar dacă escrocii i-au spus și să incendieze centrul de înrolare.

Avocatul femeii a anunțat că intenționează să depună apel la verdictul instanței din Sankt Petersburg.

Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro