Sari direct la conținut

Siegfried Mureșan anunță că va candida pentru un nou mandat de vicepreședinte al Grupului PPE

HotNews.ro
Siegfried Mureșan, Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Siegfried Mureșan, Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a anunțat marți, pe Facebook, că va candida pentru al doilea mandat de vicepreședinte al Grupului Partidul Popular European, notează News.ro.

„Candidez la prima funcţie importantă pentru România din noul mandat al Parlamentului European. Mâine, la 10 zile de la alegerile europarlamentare, voi candida pentru un nou mandat de vicepreşedinte al Grupului PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European. Am deţinut această funcţie şi în precedentul mandat de europarlamentar, coordonând poziţiile grupului în ceea ce priveşte bugetul Uniunii Europene şi politica agricolă europeană. 

Prin această funcţie, am obţinut sprijinul Grupului PPE pe toate voturile importante în Parlamentul European privind alocarea de fonduri europene pentru România. De asemenea, am obţinut sprijinul Grupului PPE pentru apărarea intereselor fermierilor români şi pentru sprijinirea integrării europene a Republicii Moldova”, a scris Siegfried Mureşan în postarea pe Facebook.

În aceeași postare, europarlamentarul PNL a scris că își propune în următorul mandat, dacă va obține funcția, să apare interesele fermierilor români și să susțină aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană:

„Să apăr în continuare fondurile europene alocate României, să apăr în continuare interesele fermierilor români, să sprijin crearea unei majorităţi proeuropene în Parlamentul European, formată din Grupul PPE, din Socialiştii Europeni şi din Grupul Renew. 

Astfel, europarlamentarii extremişti, antieuropeni, precum AUR, vor fi izolaţi şi nu vor putea influenţa deciziile europene; să susţin Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană”, a conchis Siegfried.

INTERVIURILE HotNews.ro