Sari direct la conținut

Silvestru Șoșoacă a obținut în alegeri mai puține voturi decât numărul de semnături depuse / El este sub control judiciar pentru că și-ar fi falsificat listele de candidatură

HotNews.ro
Silvestru Șoșoacă, Foto: AGERPRES
Silvestru Șoșoacă, Foto: AGERPRES

Silvestru Șoșoacă, candidat independent la alegerile europarlamentare, a obținut duminică mai puține voturi decât numărul de semnături pe care le-a depus pentru a intra în cursă. Acest bilanț electoral vine în contextul în care el este sub control judiciar, fiind acuzat într-un dosar penal că și-a falsificat câteva mii din listele dpuse pentru a candida.

Candidatul independent Silvestru Şoşoacă a obținut pe 9 iunie, la europarlamentare, 79.875 de voturi, adică un procent de 0,90%, potrivit informațiilor transmise marți de BEC în urma centralizării unui număr de 19.761 de secţii de votare din totalul celor 19.870, citate de Agerpres.

În situația în care a obținut mai puține voturi decât numărul de semnături depuse se află și candidata independentă Paula Marinela Pîrvulescu, care are un scor de 0,57% (50.556 voturi).

În schimb, candidatul independent Nicolae Ştefănuţă a obținut 270.832 de voturi (3,05%) și va ajunge în Parlamentul European. Un alt candidat independent, Vlad Gheorghe, a fost relativ aproape să reușească aceeași performanță, obținând 218.462 voturi și un scor de 2,46%, sub pragul de 3% necesar.

Silvestru Șoșoacă este în procedură de divorț de Diana Iovanovici-Șoșoacă, care, alături de Luis Lazarus va merge în Parlamentul European pe listele S.O.S.

Silvestru Șoșoacă este sub control judiciar pentru că și-ar fi falsificat listele de candidatură

​Silvestru Șoșoacă rămâne sub control judiciar, a decis luni Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care i-a respins ca nefondată plângerea depusă împotriva ordonanţei procurorilor.

El se află sub control judiciar pentru 60 de zile în dosarul în care este acuzat de Parchetul General că a falsificat semnăturile pentru candidatura sa la Parlamentul European.

Ce spune Parchetul General: „În luna aprilie 2024, liderul unei formațiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe mai mulți membri ai unei formațiunii politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României care desfășoară activități lucrative în cadrul formațiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro