Sari direct la conținut

Silviu Dancu, unul dintre promotorii protestelor din Piata Universitatii: Nu luptam impotriva ori pro USL sau PDL, ci impotriva felului in care clasa politica da semne tot mai grave de autism / Vrem sa convingem Parlamentul sa emita legi impotriva cianurii si a fracturarii hidraulice pentru gazele de sist

HotNews.ro
Silviu Dancu, Foto: Arhiva personala
Silviu Dancu, Foto: Arhiva personala

Protestele de la Piata Universitatii au inceput in urma cu trei saptamini, indreptate initial contra proiectului aurifer de la Rosia Montana. Manifestatiile au adunat zeci de mii de oameni in Bucuresti si marile orase, iar intrebarile esentiale sunt: cum si cand se vor opri, in ce fel vor sa influenteze in continuare dezbaterile politice/publice? Silviu Dancu, unul dintre promotorii cei mai activi ai protestelor si autor al unui adevarat manifest despre primatul legii in fata politicienilor, a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre proteste, despre cauzele lor si viitorul miscarii din Piata Universitatii.

Carte de vizita Silviu Dancu

Silviu Dancu a scris un articol despre „sinuciderea” unei generatii de lideri de opinie, fiind imediat atacat in emisiunea lui Mihai Gadea de la Antena 3.

Născut în Constanţa în 1973. Studii universitare şi postuniversitare la Bucureşti, Sibiu şi Göttingen (Germania). Angajat la Cărtureşti (puțin peste un an), Institutul Cultural Român (4 ani si jumatate), Institutul Polonez (3 ani si jumatate). Librar, organizator de evenimente, PR. Expoziţie personală de desen în clubul Harry Tavitian din Constanţa (1997). Texte publicate la editura ART, în colecţia Prima dată („Între 1 şi 2” – în volumul ”Prima mea pereche de blugi”, „Sankt Petersburg” – în volumul ”Prima mea beţie”, „Tuţi” – în volumul ”Primul meu porno”, ”Neîncrederi” – în volumul ”Prima dată”), în Almanahul Caţavencu 2011 („Golanu”), în numărul pilot al Almanahului Gamma – “Pisica”.

Pe net, i-au apărut texte la IQads (în afară de blogurile personale şi pagina de facebook). Articole în publicaţii locale constănţene, cele mai relevante fiind Observator şi Revista Tomis. Traducere din germană a volumului “Lexiconul erorilor biblice” de Walter Jorg Langbein, pentru Paralela 45 (2005). Membru fondator al Asociaţiei de Arte şi Litere (ASALT) la care a fost şi preşedinte în perioada 2001-2002.

Căsătorit, are doi băieţi. Are o bicicletă moștenită – pe care nu o folosește mai niciodată și o trotinetă – primită cadou – pe care o folosește de fiecare dată când are ocazia.

  • Intalnirea s-a incheiat
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro