Sari direct la conținut

Simularea BAC 2025. Elevii susțin azi proba obligatorie a profilului. Examen scris la Matematică sau Istorie

HotNews.ro
Simularea BAC 2025. Elevii susțin azi proba obligatorie a profilului. Examen scris la Matematică sau Istorie
Elev BAC, Foto: Inquam Photos / George Călin

Elevii claselor terminale de liceu susțin astăzi, 25 martie, proba scrisă obligatorie a profilului, în cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2025, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Proba obligatorie a profilului, la examenul de Bacalaureat, diferă în funcţie de profilul avut în liceu. Mai exact, elevii care studiază la profil real susțin proba scrisă, în cadrul simulării, la Matematică, iar elevii care studiază la profil uman dau examen la Istorie.

Subiectele sunt elaborate pe baza conținuturilor și competențelor asociate acestora, conform programelor.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Educaţiei, proba scrisă la Matematică/Istorie începe la ora 9:00, iar accesul candidaţilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.

Subiectele şi baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată. Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.”

Calendar simulare BAC 2025

Luni a fost programată proba scrisă de Limba și literatura română.

Miercuri urmează să aibă loc proba scrisă la alegere a profilului sau specializării, iar elevii din partea minorităților naționale vor susține pe 27 martie proba scrisă de limba și literatura maternă.

Rezultatele vor fi comunicate pe 8 martie.

Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor la nivel național sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obținute de către elevi la finalul studiilor liceale.

INTERVIURILE HotNews.ro