Sari direct la conținut

Situatie inedita: Sotul judecatoarei care l-a achitat pe omul de afaceri Ioan Niculae are contract de arenda cu acesta/ Judecatoarea a facut cerere de abtinere in dosar dar i-a fost respinsa

Virgil Creteanu si veniturile din arenda catre Agro Invest, Foto: Hotnews
Virgil Creteanu si veniturile din arenda catre Agro Invest, Foto: Hotnews

Judecatoarea Olimpiea Creteanu, care i-a achitat pe inculpatii din dosarul „mita la PSD”, a facut cerere de abtinere in acest dosar motivand ca sotul sau are un contract de arenda cu omul de afaceri Ioan Niculae, inculpat in cauza pe care urma sa-l judece, dupa cum rezulta actele publice din instanta. Cererea judecatoarei a fost insa respinsa pe motiv ca situatia „nu poate fi interpretata ca fiind un interes avand in vedere ca se invoca o relatie contractuala inceputa anterior repartizarii dosarului, relatie ce nu are legatura cu solutionarea prezentului dosar”.

Potrivit declaratiei de avere,judecatoarea detine impreuna cu sotul sau doua terenuri in Teleorman, unul de 1, 3 ha altul de 4,1 ha, arendate catre Agro Invest SRL, la care actionar majoritar este Interagro, compania lui Ioan Niculae.

Judecatoarea Olimpiea Creteanu a facut cererea de abtinere in dosar pe data de 25 iunie, insa i-a fost respinsa. Contractul de arenda apare in declaratia de avere din 2013, unde judecatoarea mentioneaza ca sotul sau, Virgil Creteanu, incaseaza 400, respectiv 1600 lei de pe urma a doua contracte cu SC Agro Invest SRL.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, actionar majoritar la Agro Invest SRL este Interagro, compania omului de afaceri Ioan Niculae. La momentul achizitionarii de catre Interagro, Agro-Invest detinea, in proprietate sau in arenda, aproximativ 2000 de hectare, potrivit unor informatii din presa locala.

Olimpia Creteanu a ajuns la judecatoria sector 1 in septembrie 2011, cand a fost detasata de la judecatoria Turnu Magurele. Tot ea judeca si dosarul Necolaiciuc.

Urmarirea penala in dosarul „Mita la PSD” a inceput in mai 2011, inculpatii fiind trimisi in judecata in ianuarie 2012.

DNA l-a acuzat pe liderul PSD Braila ca s-a folosit de functia pe care o detine in partid pentru „a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite”, in campania electorala din 2009, cand Mircea Geoana a candidat la presedintia Romaniei.

Bunea Stancu i-ar fi cerut 1 milion de euro omului de afaceri Ioan Niculae, pentru a sustine campania electorala a lui Mircea Geoana. O parte din bani, aproximativ 150.000 de euro, ar fi fost platiti prin casa de sondaje INSOMAR, detinuta de Sorin Ovidiu Vintu.

In schimbul banilor, potrivit procurorilor, omul de afaceri ar fi urmat sa aiba un cuvant de spus la numirea unor persoane in functii importante din Guvern. Scopul ar fi fost ca persoanele ce ar fi urmat sa fie numite in functiile importante sa ii sustina interesele si anume sa acorde avantaje companiilor sale si sa le vanda gaz la un pret mult mai ieftin.

Omul de afaceri Ioan Niculae si seful CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu au fost achitati, miercuri, de catre Judecatoria Sector 1 in dosarul „Mita la PSD”. Solutia nu e definitiva, putand fi atacata cu recurs.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro