Sari direct la conținut

Societatea de Transport București recondiționează troleibuzele vechi – Astra Irisbus

HotNews.ro
Troleibuz RATB, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Troleibuz RATB, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Societatea de Transport București recondiționează troleibuzele vechi, anunță primarul general, Nicușor Dan. Lucrările de recondiționare vizează vopsirea scaunelor, schimbarea tapițeriei și înlocuirea linoleumului, iar unde este cazul chiar vopsirea exteriorului.

„Troleibuzele Astra Irisbus aflate în circulație sunt recondiționate de STB. Lucrările de modernizare presupun reamenajarea interiorului, vopsirea și schimbarea tapițeriei scaunelor. Aceste troleibuze sunt dotate cu aer condiționat și au podea coborâtă”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Primarul Nicușor Dan a semnat la finalul lunii decembrie 2022 contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze noi de la firma Solaris, însă ele vor veni abia anul viitor, în perioada ianuarie-martie. Valoarea contractului este de 290 milioane lei plus TVA.

Cele 100 de troleibuze, achiziționate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu, vor avea 12 m, podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități, vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și au o autonomie minimă de 20 de km.

Garanția funcționării va fi de minimum 300.000 km de la data punerii în exploatare sau minimum 5 ani.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro