Sari direct la conținut

Sondaj INSCOP la Constanța. Care este principalul rival al primarului Vergil Chițac

HotNews.ro
Vergil Chițac, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Vergil Chițac, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Actualul primar al municipiului Constanţa Vergil Chiţac (PNL) conduce în topul intenţiilor de vot pentru Primărie, cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda PNL Constanţa, informează News.ro.

Vergil Chiţac se situează pe primul loc cu 38,1%, urmat de fostul șef al ANPC Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3%, fostul ministru al Justiției Stelian Ion (Alianţa Dreapta Unită) – 13,4%, Sorin Ovidiu Cupă (AUR) – 9,8%, scorurile celorlalţi candidaţi situându-se fiecare sub 3,3%.

Liberalii conduc și în ce privește opțiunile pentru consiliul local al orașului Constanța, însă AUR trece pe locul 3 la votul politic, depășind la limită Alianța Dreapta Unită: PNL – 36,3%, PSD – 29,5%, AUR – 13%, Alianţa Dreapta Unită – 12,8%.

În ce privește candidații la președinția Consiliului Județean Constanța, pe primul loc este candidatul PNL Florin Mitroi – 39,2%, urmat de Cătălin Grasa (PSD) – 25,5%, Mohamad Murad (AUR) – 14,1% și Claudiu Iorga Palaz (Alianţa Dreapta Unită) – 12,3%.

Aceeași ordine a partidelor se regăsește și în ceea ce privește intenția de vot pentru listele de consilieri județeni: PNL – 37,8%, PSD – 29,7%, AUR – 13,3%, Alianţa Dreapta Unită – 11,4%. Restul competitorilor electorali au sub 4% fiecare.

Intenția de vot pentru Parlamentul European a constănțenilor plasează Alianţa PSD-PNL pe primul loc cu 64,4% din intenţiile de vot. Pe poziţia a doua este Alianţa Dreapta Unită – 14,8%, urmată de AUR – 12,2%, SOS România – 4%, REPER – 3,2%.

Sondajul a fost realizat de INSCOP, la comanda PNL Constanţa, în perioada 9 – 19 mai, pe un eşantion de 1,100 de persoane, reprezentând populaţia rezidentă şi neinstituţionalizată din municipiul Constanţa. Datele au fost colecate pe bază de chestionar, prin interviuri faţă în faţă. Eroarea maximă tolerată este de +/-3%, intervalul de încredere fiind de 95%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro