Sari direct la conținut

Sora fostului lider ISIS a fost capturată în nordul Siriei

HotNews.ro
Sora fostului lider ISIS a fost capturată în nordul Siriei

​Sora fostului lider ISIS, ucis în raidul american de acum două săptămâni, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost capturată în nordul Siriei, spun oficiali turci, citați de BBC News. Rasmiya Awad, în vârstă de 65 de ani, a fost reținută în urma unui raid care a avut loc luni, în apropierea orașului Azaz.

Oficialii turci spun că arestarea femeii ar putea duce la obținerea unor informații secrete extrem de importante legate de activitatea organizației teroriste.

Baghdadi s-a aruncat în aer în timpului unui raid al forțelor speciale americane, la sfârștiul lunii trecute.

Moartea sa a fost proclamată drept o mare victorie de către președintele SUA Donald Trump, însă criticii susțin că organizația teroristă continuă să fie un pericol atât în regiune, cât și în întreaga lume.

Un oficial turc citat de Reuters a precizat că capturarea femeii, sora mai mare a lui Baghdadi, ar putea clarifica o serie de aspecte legate de activitatea internă a ISIS.

De asemenea, un purtător de cuvânt al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan a susținut că arestarea ei reprezintă un alt succes al operațiunilor de combatere a terorismului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro