Sari direct la conținut

Statul Islamic lovește în Oman. Ținta, o moschee șiită

HotNews.ro
Luptator din Statul Islamic, Foto: Captura YouTube
Luptator din Statul Islamic, Foto: Captura YouTube

Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat marţi atacul armat comis cu o zi înainte în apropierea unei moschei şiite din Muscat, capitala Sultanatului Oman, care a provocat moartea a nouă persoane, între care şi cei trei atacatori, incident de securitate rar survenit într-una din cele mai stabile ţări din Orientul Mijlociu, relatează Reuters şi AFP, preluate de Agerpres.

Trei „luptători ai Statului Islamic din capitala Omanului, Muscat”, se află în spatele atacului de luni, a anunţat agenţia Aamaq, instrumentul de propagandă al SI, adăugând că ţintele sunt „şiiţi care practică ritualurile lor anuale”.

Luptătorii Statului Islamic au tras asupra credincioşilor şiiţi şi au fost implicaţi în schimburi de focuri cu forţele de securitate din Oman până dimineaţă, se arată în comunicat.

Gruparea islamistă a mai spus că în atac au fost ucişi sau răniţi peste 30 de musulmani şiiţi şi cinci membri ai forţelor de ordine, inclusiv un ofiţer de poliţie.

Omanul, singurul stat musulman cu majoritate ibadită, şi-a menţinut neutralitatea în regiunea turbulentă şi a mediat dispute din zonă, inclusiv între Statele Unite şi Iran.

Musulmanii sărbătoresc săptămâna aceasta Ashura, cea mai importantă sărbătoare religioasă a şiiţilor.

INTERVIURILE HotNews.ro