Sari direct la conținut

Steaua a plecat spre Spania pentru o primavara europeana

HotNews.ro

Dupa egalul in fata Timisoarei, Steaua isi indreapta atentia catre meciul de maine seara, contra celor de la Athletic Bilbao, ultimul din grupa B a Cupei UEFA. Aseara, in jurul orei 18:30, stelistii au ajuns in Tara Bascilor.

MIHAI IGIROSANU

Delegatia ros-albastrilor a plecat spre Spania direct de la Timisoara. La ora 13:00, un charter a plecat din Bucuresti, fara patronul Gigi Becali, dar cu invitatii sai la bord, luand pe drum trupa lui Walter Zenga, aflata pe aeroportul de pe Bega.

La Bilbao, ros-albastrii au ajuns in mijlocul unui conflict deschis, intre clubul Athletic si UEFA, pe tema refuzului forului european ca bascii sa poarte inscriptia „Euskadi”, simbolul Tarii Bascilor, pe tricouri.

INVITAT. Desi este suspendat, Daniel Oprita va face deplasarea la Bilbao. Initiativa i-a apartinut antrenorului Walter Zenga, care a dorit sa-i ofere jucatorului sansa de a fi alaturi de colegii sai. Maine seara, pe stadionul „San Mames”, pe langa Oprita, din echipa Stelei vor mai lipsi Petre Marin, suspendat, Florentin Dumitru, Sorin Paraschiv si Cristi Ciocoiu, toti accidentati.

PROGRAM. Stelistii s-au cazat la hotelul „Sheraton”, un stabiliment de cinci stele, aflat printre cele mai luxoase din Bilbao. Astazi, Zenga va sustine doua conferinte de presa. Una la ora 15:00, pentru presa din Romania, iar alta la ora 20:00, cea oficiala, alaturi de omologul sau de la Athletic, Ernesto Valverde.

CRISTI CIOCOIU A PLECAT, DAR NU VA JUCA

Accidentat la cap in timpul partidei cu „Poli” AEK, atacantul Cristi Ciocoiu (foto stanga) a plecat si el la Bilbao. Jucatorul Stelei a primit o lovitura cu talpa in zona tamplei, fiind transportat la spital, unde i-au fost aplicate cinci puncte de sutura pe o rana deschisa de sapte centimetri.

Medicii au hotarat ca Ciocoiu nu poate juca la Bilbao, deoarece starea sanatatii sale nu permite acest lucru. Locul acestuia in lotul ros-albastrilor a fost luat de mijlocasul Lucian Trandafir, de la Steaua II, recent campion national de juniori cu grupa pregatita de Adrian Bumbescu. Desi si-a spart si el capul in meciul de la Timisoara, fundasul Mihai Nesu va merge cu Steaua in Spania.

Iata lotul complet care a facut deplasarea la Bilbao: Hamutovski, M. Tudor – portari; Ogararu, D. Balan, M. Radoi, Ghionea, E. Baciu, Falemi, Nesu – fundasi; Pitu, D. Munteanu, Trandafir, Fl. Lovin, Bostina, N. Dica – mijlocasi; Neaga, A. Cristea, Dinita – atacanti.

SPANIOLI

In tabara spaniolilor, mijlocasul stanga Yeste acuza dureri la spate si e incert. Medicii spera insa in recuperarea lui pana la ora jocului. Un alt fotbalist incert este vedeta Joseba Etxeberria. El a participat la antrenamentul de duminica, dar s-a pregatit doar 45 de minute. „Sper sa pot juca intr-o asemenea partida importanta precum cea cu Steaua”, a declarat Etxeberria.

Aranzubia si Gurpegui sunt suspendati, primul pentru cumul de cartonase galbene, iar al doilea pentru dopaj.

Jurnalul National – 30 noiembrie 2004

reclama pentru Bilbao, cu Steaua

UEFA a aprobat solicitarea clubului Athletic Bilbao privind imprimarea cuvintului „Euskadi” pe tricourile de joc la partidele cu Steaua si Standard Liege, informeaza cotidianul „Marca”. Aceasta va fi prima reclama imprimata pe tricourile jucatorilor de la Athletic Bilbao, in cei 106 ani de existenta a clubului spaniol.

Cuvintul „Euskadi” va fi imprimat pe tricouri in virtutea unui acord cu Ministerul Culturii din Tara Bascilor, gruparea Athletic Bilbao urmind sa incaseze suma de 350.000 de euro. Intelegerea s-ar putea extinde si in cazul partidelor pe care Athletic le va disputa in Cupa Regelui.

Gazeta sporturilor – 30 noiembrie 2004

Steaua, intre egalul cu sange de la Timisoara si meciul calificarii de la Bilbao

Victor Partan

Delegatia Stelei a decolat, ieri, la ora 15.00, spre Bilbao, direct de la Timisoara, fara Ciocoiu, Fl. Dumitru, Paraschiv ( toti trei accidentati), Oprita si P. Marin (ambii suspendati). Ajunsi in orasul basc in jurul orei 17.15 (18.15, ora Romaniei), „ros-albastrii” s-au cazat la Hotelul „Sheraton”. Astazi, de la ora 20.00 (21.

00, ora Romaniei), Walter Zenga va sustine o conferinta de presa la Stadionul „San Mames”, cu 45 de minute inainte de antrenamentul oficial (21.45, ora Romaniei).

Dupa egalul obtinut, duminica, la Timisoara, pe terenul lui Poli AEK, stelistii s-au aratat mai degraba relaxati decat ingrijorati ca au pierdut doua puncte in fata „lanternei rosii” a Diviziei A. Ei si-au facut drum cu greu prin multimea de banateni care le solicitau autografe, urcandu-se in autocar cu zambetul pe buze.

Aparitia lui Mihai Nesu, care isi schimbase bandajul plin de sange din timpul partidei, a fost insotita de aplauze, semn ca publicul timisorean a apreciat daruirea fundasului stanga al Stelei in disputa de pe Bega. „Poli AEK merita mai mult decat ultimul loc. A fost un meci foarte greu. Din pacate, l-am pierdut pe Cristi (n.r.

: Ciocoiu) inca de la inceput, iar evolutia noastra a fost marcata si de acest incident. Acum, tot ce conteaza este meciul de la Bilbao”, a spus Nesu.

Tactica ofensiva pe «San Mames»?

Potrivit unor apropiati ai colectivului tehnic stelist, se pare ca Walter Zenga pregateste o tactica ofensiva prin care sa ii surprinda pe basci. Tehnicianul italian va folosi toti atacantii pe care ii are in lotul deplasat, distribuindu-l pe Dinita pe postul de mijlocas dreapta si aruncandu-i in avanposturi pe Neaga si Cristea.

La mijloc, alaturi de Dorinel Munteanu, va evolua Dica, Bostina urmand sa acopere flancul stang. „Mergem la Bilbao sa facem un meci curajos si bun. Soarta ii pedepseste pe cei fricosi”, a spus „principalul” stelist. In ceea ce il priveste pe Nesu, se va decide daca el va juca impotriva spaniolilor numai dupa ce se va vedea cum va suporta zborul cu avionul.

Yeste si Etxeberria trag de ei

Fran Yeste si Joseba Etxeberria, doi dintre jucatorii de marca ai lui Athletic Bilbao, sunt incerti pentru partida cu Steaua. Daca primul nu a participat la antrenamentul de duminica al echipei sale, cel de-al doilea a participat numai 45 de minute la sedinta de pregatire de la sfarsitul saptamanii.

„Sper sa pot juca intr-o partida atat de importanta, asa cum este cea cu Steaua”, a spus Exteberria, completat de Yeste, care, dupa victoria (3-0) de acasa, cu Santander, in ultima etapa de campionat, a declarat, pentru site-ul oficial al gruparii basce, ca meciul cu romanii este decisiv pentru accederea in faza superioara a Cupei UEFA.

Medicii lui Athletic Bilbao l-au asigurat pe tehnicianul Ernesto Valverde ca se fac eforturi pentru ca cei doi fotbalisti sa fie recuperati pana la ora meciului.

Site-ul UEFA: Steaua inca lumineaza calea

Intr-un articol aparut pe site-ul oficial al UEFA, se apreciaza ca Steaua, Athletic Bilbao si Besiktas Istanbul sunt favorite la calificare in Grupa B, una dintre cele mai echilibrate grupe ale competitiei. „Dupa ce a invins-o, cu 2-1, pe Besiktas, liderul Steaua a facut egal, 1-1, in campionatul intern, cu Poli AEK.

Astfel, «ros-albastrii» au terminat pe primul loc turul Diviziei A. Romanii se deplaseaza la Bilbao cu multi accidentati si suspendati, dar sunt capabili de un rezultat bun, pentru ca Steaua a dovedit ca inca mai lumineaza calea, asa cum a facut-o in 1986″, au scris cei de la UEFA.

Sageti catre Dinamo

Imaginile cu Cristi Ciocoiu si Mihai Nesu cu fetele pline de sange, in urma unor contacte cu „crampoanele” timisorenilor, i-au impresionat pe suporterii stelisti.

„In situatia in care alte echipe obtin puncte cu usurinta pentru a-si «lustrui» palmaresul intern, Steaua lupta cu daruire, fara menajamente, pentru fiecare victorie, pentru fiecare punct”, s-a scris pe site-ul oficial al gruparii „ros-albastre”, cu referire clara la Dinamo.

Ca si in ultima etapa a campionatului trecut, cand „cainii” le-au dat 7 goluri nemtenilor pentru a-si face golaveraj de locul intai, elevii lui Ioan Andone si-au ajustat golaverajul in fata lui FC Arges, victoria cu 4-0 ducandu-i pe doi.

Gardianul – 30 noiembrie 2004

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro