Sari direct la conținut

Alegeri locale 2024. Rezultat strâns în cursa pentru președinția Consiliului Județean Iași

HotNews.ro
Costel Alexe, Foto: Agerpres
Costel Alexe, Foto: Agerpres

Costel Alexe și-a revendicat victoria în alegerile pentru președinția Consiliului Județean Iași. Potrivit Ziarul de Iași, rezultatele parțiale după 86% dintre voturi numărate îl pun pe primul loc pe liberal, cu 34,3%, urmat de aproape de Bogdan Cojocaru de la PSD, cu 32,1%.

„Nu am cuvinte să le mulţumesc ieşenilor îndeajuns pentru această susţinere covârşitoare, aproape 110.000 de voturi acordate mie şi echipei Partidului Naţional Liberal la Consiliul Judeţean Iaşi. Judeţul Iaşi rămâne singurul judeţ liberal din Moldova, cu 51 de primării liberale, printre care municipiul Iaşi, municipiul Paşcani, oraşul Podu Iloaiei şi oraşul Târgu Frumos”, a transmis Costel Alexe, citat de News.ro.

El a acuzat că a avut parte de „una dintre cele mai agresive şi denigrante campanii electorale”.

„Ieşenii sunt oameni inteligenţi şi pragmatici, iar aceste rezultate cred că sunt şi un semnal clar pentru clasa politică locală că trebuie să se ridice la standardele locuitorilor judeţului nostru şi la aşteptările pe care ei le au de la noi, ca reprezentanţi în cele mai importante instituţii ale statului român”, a mai precizat Costel Alexe.

La Consiliul Județean, din aproape 86 la sută din voturi numărate (731 de secții contabilizate din cele 783 deschise în tot județul), PNL a obținut 34,87%, PSD 28,54%, ADU 13,57%, AUR 11,27%, Partidul România-ECO 4%.

PNL a obținut victoria și în lupta pentru Primăria Iași unde Mihai Chirica a câștigat un nou mandat de patru ani.

După numărarea a 95% dintre voturi, scorurile electorale acumulate de principalii candidați sunt: Mihai Chirica – 32,6%, Marius Bodea – 25,6%, Cosette Chichirău – 14,6%, Bogdan Balanișcu – 13,2% și Tudor Ciuhodaru – 9,1%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro