Sari direct la conținut

Kelemen Hunor (UDMR): De 20 de ani încoace nu am mai obţinut un rezultat atât de bun

HotNews.ro
Kelemen Hunor, Foto: Inquam Photos / George Calin
Kelemen Hunor, Foto: Inquam Photos / George Calin

Preşedintele UDM Kelemen Hunor a afirmat că formaţiunea sa a obţinut cele mai bune rezultate la alegeri în ultimii 20 de ani. El a anunţat că Uniunea are 6,5%, doi europarlamentari, 199 de primari şi patru preşedinţi de consilii judeţene.

„Putem afirma, fără să exagerăm, că din 2004 este cel mai bun rezultat la toate tipurile de alegeri. Această nouă reuşită este o victorie şi este victoria electoratului nostru în primul rând, a comunităţii noastre”, a declarat Kelemen Hunor într-o conferinţă de presă susţinută luni la Cluj.

„La numărătoarea voturilor de cam 99%, cât am reuşit noi să numărăm până acum, avem 566.000 de voturi pe listele europarlamentare, asta înseamnă 6,5% şi înseamnă sigur două mandate în Parlamentul European, cifrele nefiind definitive”, a mai spus Kelemen Hunor, conform News.ro.

El a adăugat că partidul are circa 200 de primari şi patru preşedinţi de consilii judeţene.

„Pe lângă aceste date, avem 200 de primari, 199 de primari sigur aleşi, şi patru preşedinţi de consilii judeţene. Sunt 6-7 primari care au candidat independenţi şi au fost aleşi cu sprijinul nostru, poate cel mai cunoscut este primarul de la Târgu Mureş”, a mai precizat Kelemen Hunor.

El a mai spus că „această victorie ne obligă şi înseamnă, totodată, o responsabilitate uriaşă: pentru noi, interesul maghiarilor va fi pe primul loc în Parlamentul European, iar interesul comunităţilor locale va fi pe primul loc în administraţia publică locală”.

„Cei 566.000 de persoane din România care au fost alături de noi ne dau speranţa că este posibil să construim un viitor, aici, în ţară. Vă mulţumim încă o dată pentru încrederea acordată! O vom răsplăti prin muncă!”, a conchis liderul UDMR.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro