Sari direct la conținut

Victorie clară a PSD în Dolj. AUR, principalul partid de opoziție în CL Craiova

HotNews.ro
Lia Olguța Vasilescu, Foto: Inquam Photos / George Călin
Lia Olguța Vasilescu, Foto: Inquam Photos / George Călin

Județul Dolj rămâne un fief puternic al PSD, candidații social-democrați obținând peste jumătate din voturi atât la președinția CJ Dolj, cât și la primăria Craiova. De asemenea, PSD va putea forma singur majoritatea în CJ și primăria reședinței de județ.

Cosmin Vasile a câștigat al doilea mandat de președinte al CJ Dolj, cu un scor de 53,20%, potrivit rezultatelor parţiale prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), transmite Agerpres. El a fost urmat de candidatul PNL, Nicuşor Roşca, cu un scor de 22,12%, urmat de candidatul AUR – Ringo Dămureanu, cu 10,19%, şi de Cezar Drăgoescu (ADU), cu 9,17%.

În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean Dolj, PSD a câştigat 55,05% din voturi, urmat de PNL cu 23,17%, AUR – 9,35% şi ADU – 8,28%.

Lia Olguța Vasilescu a obținut al patrulea mandat de primar al Craiovei, cu un procent de 55% din voturi, urmată de candidatul AUR, Marian Vasile, cu circa 16%, urmat de candidatul Alianţei Dreapta Unită, Emilia Neagu, cu circa 13%, şi candidatul PNL, Nicolae Giugea, cu circa 8,5%.

Potrivit datelor AEP, la Consiliul Local Craiova, pe primul loc se află PSD, cu circa 44%, urmat de AUR – cu circa 16,5%, Alianţa Dreapta Unită cu circa 14% şi PNL cu circa 13%.

Vasilescu a prezentat pe Facebook rezultatul final al numărătorii paralele a PSD care ar arăta că social-democrații obțin 14 din cele 27 de mandate ale CL Craiova. „Ceilalţi competitori au obţinut 4 mandate (n.red.: PNL), 4 mandate (n.red.: ADU), respectiv 5 mandate (n.red.: AUR). Mulţumesc pentru susţinere celor care au votat PSD!”, a scris Olguţa Vasilescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro