Sari direct la conținut

Un primar PSD din județul Vaslui care e în funcție din 1990 a câștigat al nouălea mandat. Alți trei social-democrați, aleși cu 100% din voturi

HotNews.ro
Temistocle Diaconu, primarul din Pădureni, Foto: Simona Voicu / HotNews
Temistocle Diaconu, primarul din Pădureni, Foto: Simona Voicu / HotNews

PSD și-a adjudecat 62 din cele 86 de primării din județul Vaslui după alegerile de duminică. Printre aleși se numără și primarul din comuna Pădureni, care conduce localitatea de 34 de ani.

Temistocle Diaconu (74 de ani) a câștigat duminică a noua oară alegerile pentru Primăria din Pădureni cu 59,77%. Un scor modest față de alte mandate în care a obținut și peste 80% din voturile din comună.

Fost învățător în timpul comunismului, Diaconu conduce comuna fără întrerupere din anul 1990 și a devenit, după scrutinul acesta cel mai longeviv primar din România. Titlul l-a împărțit până acum cu un alt primar din județul Gorj, însă acesta a pierdut alegerile de duminică.

Candidați fără contracandidați

Dintre cei 62 de primari PSD aleși duminică la Vaslui, trei dintre ei au obținut 100% din voturi, arată datele Biroului Electoral Central. Este vorba de Loredana Cerbu, primarul comunei Dodești, Silviana Bahrim, primarul comunei Vutcani, și Cristian Lungu, primarul comunei Coroiești. Toți sunt primari în funcție de la PSD, cu mai multe mandate la activ, și nu au avut contracandidați.

În cazul comunei Vutcani, condusă de Silviana Bahrim din anul 2000, este pentru a treia oară consecutiv când doar primarul în funcție candidează pentru un nou mandat.

Pe lângă cei trei aleși în unanimitate, alți opt primari din județul Vaslui au fost aleși cu majorități covârșitoare cuprinse între 83 și 94%. Și aceștia sunt tot de la PSD.

Cel mai puțin votat primar vasluian este tot un social democrat. Ales cu 26,93% din numărul total de voturi valabil exprimate, primarul în funcție al comunei Tanacu, Dănuț Dumitriu și-a mai adjudecat un mandat, la o diferență de câteva voturi de adversarul său.

Din totalul celor 86 de primari aleși duminică la Vaslui, doar 14 se află la primul mandat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro