Sari direct la conținut

Candidatul independent Vlad Gheorghe cere renumărarea voturilor: „Sunt zeci, sute, mii de voturi care nu se mai regăsesc în procesele verbale”.

HotNews.ro
Europarlamentarul Vlad Gheorghe, Foto: Martin Bertrand / AFP / Profimedia
Europarlamentarul Vlad Gheorghe, Foto: Martin Bertrand / AFP / Profimedia

După apelurile făcute de candidații USR de la Sectorul 1 și Sectorul 2, și candidatul independent la europarlamentare Vlad Gheorghe solicită public o renumărare a voturilor de duminică. Într-o postare pe Facebook, el subliniază că numărul de voturi din dreptul său continuă să crească, fiind peste 14.000 în plus față de ziua precedentă, dar alte mii nu se regăsesc încă în procesele verbale și a identificat mai multe secții unde voturile sale „au dispărut”.

„Am cerut renumărarea voturilor! La numărătoarea oficială am crescut cu mii de voturi până azi – deja 231.877 voturi validate oficial şi continuă să crească. Voturile voastre sunt acolo, le apărăm până la ultimul. Sunt zeci, sute, mii de voturi care nu se mai regăsesc în procesele verbale”, a declarat Vlad Gheorghe.

Conform datelor provizorii transmise marţi de Biroul Electoral Central, candidatul independent Vlad Gheorghe a întrunit 2,46% din opţiuni (218.462 voturi). El avea nevoie de 3% din opțiunile de vot pentru a câștiga mandatul de europarlamentar.

Marți, Vlad Gheorghe a postat lista secțiilor de votare unde figurează cu zero voturi și a cerut celor care l-au vortat să verifice dacă se află arondați la secțiile respective. Ulterior, el a transmis că mai multe persoane i-au scris că au votat pentru el dar pe procesele verbale din secțiile de votare apar zero voturi în dreptul său.

„Mulțumesc tuturor celor care mi-ați trimis secțiile unde ați votat, avem dovezi că au „dispărut” voturile românilor şi este un temei suficient pentru reluarea numărătorii”, a transmis Vlad Gheorghe.

Acuzații de fraudă la votul din 9 iunie

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat miercuri că va depune plângere penală împotriva reprezentantului PSD din Biroul electoral de sector, pe care îl acuză că instigă la fraudă electorală. Candidatul Alianței Dreapta Unita acuză că au „dispărut” în total 1.800 de buletine de vot și cere renumărarea voturilor din zeci de secții de votare.

Și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, continuă să acuze fraude în multe secții de votare, spunând că au dispărut 1.000 voturi și că depune plângeri penale. Armand și Mihaiu sunt la câteva sute de voturi în spatele contracandidaților săi de la PSD-PNL, George Tuță și Rareș Hopincă.

Amintim că nici până miercuri Biroul Electoral Central nu a centralizat și nu a anunțat datele finale ale alegerilor locale și europarlamentare de duminică, existând cel puțin 60 de secții de votare în care încă nu este încheiată situația. Cele mai mari probleme sunt semnalate la sectoarele 1 și 2 din București.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro