Sari direct la conținut

Alegerile la Costinești ar putea fi anulate. Numărătorile succesive ale voturilor au dat rezultate diferite

HotNews.ro
Plaja din Costinești, Foto: DreamsTime
Plaja din Costinești, Foto: DreamsTime

Reprezentanții biroului electoral de circumscripție locală Costinești au propus, cu unanimitate de voturi, anularea alegerilor din localitate, informează ReplicaOnline.ro.

Aceștia au transmis o adresă în acest sens către Biroul Electoral Central, urmând ca o decizie să fie comunicată în cursul acestei seri, au transmis reprezentanții Biroului Electoral Județean Constanța.

„Reprezentanții BECL Costinești au transmis adresa către BEC, în acest sens. BEC este în ședință deja, va lua act și va dispune. Preconizăm că astăzi“, au declarat reprezentanții Biroului Electoral Județean.

Voturile pentru funcția de primar au fost numărate de mai multe ori la Costinești, pe parcursul mai multor zile.

Inițial, primele rezultate îl dădeau câștigător pe actualul primar, Jeanu Dumitru (PSD), la diferență de un vot, dar la următoarea renumărare a mai apărut un vot, pentru liberalul Gheorghe Mechenici, ceea ce însemna un rezultat de egalitate.

Din acest motiv, voturile au fost numărate de mai multe ori cu rezultate diferite care au favorizat când un candidat, când pe celălalt.

Situația a fost complicată și mai mult de faptul că locțiitorul biroului electoral din Costinești a descoperit că printre votanți se află și doi cetățeni ucraineni care nu aveau dreptul să voteze, motiv pentru care locțiitorul a recomandat reluarea votării.

INTERVIURILE HotNews.ro