Sari direct la conținut

Kremlinul reacționează cu o observație după înfrângerea severă a lui Macron la europarlamentare

HotNews.ro
Dmitri Peskov, alături de Vladimir Putin, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia
Dmitri Peskov, alături de Vladimir Putin, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a anunțat că Rusia este atentă la rezultatul alegerilor europene și la scrutinul anticipat din Franța în mod special, scrie Reuters.

Kremlinul a declarat luni că va urmări îndeaproape viitoarele alegeri anticipate din Franța, convocate de președintele Emmanuel Macron, având în vedere ceea ce el a numit atitudinea „deschis ostilă” a liderilor francezi față de Rusia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat de asemenea că Rusia urmărește rezultatele alegerilor parlamentare europene, în care partidele de extremă dreapta și eurosceptice au obținut câștiguri importante.

În timp ce partidele de centru-dreapta, centru-stânga și liberale vor păstra echilibrul puterii în parlamentul cu 720 de locuri, votul a dat o lovitură internă atât liderilor Franței, cât și celor din Germania, ridicând întrebări cu privire la modul în care marile puteri ale Uniunii Europene mai pot coordona politica în cadrul blocului, a observat Reuters.

În Franța, partidul extremist Rassemblement National (RN) a obținut peste 32% din voturi și a câștigat alegerile europarlamentare cu o marjă de cel puțin 16 puncte în fața blocului lui Emmanuel Macron, determinându-l pe președinte să dizolve parlamentul și să convoace alegeri anticipate, o decizie șocantă pentru mulți observatori și oameni politici.

„Nu mă pot preface că nimic nu s-a întâmplat”, a spus Macron, în vreme ce Le Pen s-a arătat „gata de a prelua puterea”.

Macron s-a remarcat în ultimele luni drept unul dintre cei mai aprigi susținători ai Ucrainei, sugerând chiar, la un moment dat, trimiterea de trupe NATO pe front.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro