Sari direct la conținut

Un al doilea val de coronavirus din această iarnă ar putea ucide 120.000 de oameni în Marea Britanie

HotNews.ro
Coronavirus Marea Britanie, Foto: Martyn Wheatley / Zuma Press / Profimedia
Coronavirus Marea Britanie, Foto: Martyn Wheatley / Zuma Press / Profimedia

Un al doilea val de coronavirus în această iarnă ar putea ucide până la 120.000 de persoane în spitalele din Marea Britanie într-un „scenariu rezonabil pentru cel mai rău caz”, fără pregătire adecvată, potrivit unui studiu al Academiei de Științe Medicale publicat marți, potrivit Le Vif, citat de Rador.

„Aceasta nu este o predicție, ci o posibilitate”, a spus într-un comunicat prof. Stephen Holgate, care a condus întocmirea acestui raport de către 37 de experți, comandat de guvernul lui Boris Johnson. Raportul avertizează că este necesară o „pregătire intensă” pentru a reduce riscurile ca serviciul public de sănătate, NHS, să se prăbuşească în timpul iernii.

Unele cercetări sugerează că noul coronavirus – care a ucis aproape 45.000 de oameni în Marea Britanie, cea mai lovită țară din Europa – se va răspândi mai mult în sezonul rece.

Deşi raportul subliniază că există un „grad ridicat de incertitudine” cu privire la evoluția epidemiei Covid-19, un „scenariu rezonabil pentru cel mai rău caz”, care ar trebui pregătit, sugerează o creștere a ratei de reproducere a virusului la 1,7 din septembrie. Această cifră, care corespunde numărului mediu de persoane infectate de către un purtător de virus, este în prezent între 0,7 și 0,9 în țară.

Modelele stabilite pe baza unui astfel de scenariu evocă un vârf al deceselor și internărilor spitalicești în ianuarie și februarie 2021 „similare sau mai rele” decât primul val din primăvară și care ar coincide cu apogeul activității sistemului spitalicesc cu bolile de sezon.

Numărul de decese Covid-19 legate de spital între septembrie 2020 și iunie 2021 ar putea ajunge la 119.900. Totuşi, această estimare nu ia în calcul acțiunile guvernului de reducere a ratei de transmitere și nici utilizarea dexametazonei, un steroid care face posibilă reducerea ratei mortalității la pacienții grav bolnavi, temperează autorii.

Ei recomandă, printre altele, punerea în aplicare a unei campanii de informare pentru public, precum și sfaturi destinate în special persoanelor vulnerabile, pentru a crește capacitatea testelor și pentru a se proteja împotriva celor mai grave efecte ale gripei prin vaccinarea persoanelor cu risc și a personalului sanitar.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro