Sari direct la conținut

Platformă pentru raportarea reacțiilor adverse după vaccinarea anti-COVID

HotNews.ro
vaccinul anti-COVID in Romania, Foto: Comitetul național de coordonare a activităților privind vacccinarea împotriva COVID-19
vaccinul anti-COVID in Romania, Foto: Comitetul național de coordonare a activităților privind vacccinarea împotriva COVID-19

Autoritățile anunță că a devenit funcțională o platforma pentru raportarea unor eventuale reacții adverse după vaccinarea împotriva COVID-19.

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a publicat pentru pacienți și pentru cadrele medicale noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19.

Fișa de raportare poate fi accesată pe site-ul anm.ro, în secțiunea – VACCINARE COVID-19 –https://www.anm.ro/medicamente-de-uz-uman/farmacovigilenta/raportarea-reactiilor-adverse-incontext-covid-19/.

Modalitatea de raportare poate fi făcută atât on-line, cât și prin modalitățile clasice de raportare – completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență si Managementul Riscului.

România a primit, de Crăciun, o tranșă simbolică de 10.000 de doze de vaccin Pfizer, iar duminică a început campania de vaccinare, primele doze ajungând la cele zece spitale de boli infecțioase din țară. Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel (26 de ani), asistentă medicală generalistă la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“ din Capitală, membră a echipei medicale care, în 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

În prima zi a campaniei de vaccinare anti-COVID în România, s-au vaccinat 960 de cadre medicale din cele zece spitale aflate în prima linie în lupta cu noul coronavirus.

România ar fi urmat să primească un nou lot de vaccin luni. Pfizer a anunțat însă România că sunt probleme la fabrica din Belgia și dozele de vaccin vor sosi cu întârziere de 24 de ore, a spus duminică seara coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță. El a explicat că întârzierea a fost cauzată de o problemă de organizare și soft a companiei Pfizer.

”Săptămânal va fi câte o tranșă de circa 150.000 de doze. Vreau să precizez încă un aspect: calendarul de livrare este estimativ. Este o certitudine că va fi săptămânal, însă ziua exactă în care se livrează poate să sufere modificări. Compania Pfizer și-a luat angajamentul că ne va anunța cu cel puțin două zile înainte față de momentul livrării, tocmai pentru a putea organiza procesul logistic de recepție și de stocare”, a mai spus coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro