Sari direct la conținut

Vaccinarea cu serul Moderna: 73 de noi cabinete de vaccinare au fost deschise în țară / Cum se împart noile centre în 24 de județe

HotNews.ro
Vaccinuri Moderna, Foto: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia
Vaccinuri Moderna, Foto: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

73 de cabinete noi de vaccinare au devenit operaționale începând din 10 martie pentru programarea în vederea imunizării cu vaccinul produs de compania Moderna. Procesul de vaccinare va începe din data de 15 martie, iar capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Astfel, în aceste cabinete se pot vaccina zilnic peste 4.300 de persoane, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Distribuția celor 73 de fluxuri la nivel național se va face în 24 de județe din țară și în municipiul București, astfel:

Arad (5)

Argeș (3)

Bacău (4)

Bihor (3)

Bistrița-Năsăud (3)

Botoșani (3)

Brașov (2)

Caraș-Severin (2)

Constanța (4)

Covasna (1)

Dâmbovița (2)

Galați (3)

Giurgiu (2)

Harghita (1)

Hunedoara (3)

Ialomița (2)

Ilfov (4)

Neamț (2)

Olt (2)

Prahova (2)

Satu Mare (2)

Suceava (4)

Timiș (5)

Tulcea (1)

Vrancea (3)

București (5).

Acestea funcționează atât în centrele de vaccinare deja existente, cât și în alte locații identificate de către autoritățile locale/județene, anunță CNCAV.

Programarea se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidențe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșele curente, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

De la debutul campaniei de vaccinare în România, au fost vaccinate 1.254.800 de persoane – 975.454 cu vaccinul Pfizer, 200.941 cu AstraZeneca și 78.405 cu serul Moderna.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro