Sari direct la conținut

Reacție după numărul mare de copii internați cu Covid în Africa de Sud, în contextul Omicron: ”Suntem liniștiți. Au o formă ușoară de boală”

HotNews.ro
Copil cu Covid-19, Foto: Dreamstime.com
Copil cu Covid-19, Foto: Dreamstime.com

Numărul mai mare de internări în spitale în rândul copiilor în timpul celui de-al patrulea val de infecții cu COVID-19 din Africa de Sud, care este determinat de varianta Omicron, trebuie tratat cu vigilența, nu cu panică, deoarece infecțiile au fost ușoare, a declarat sâmbătă un oficial din domeniul sănătății, potrivit Reuters.

Un număr mare de copii mici internați cu COVID-19 luna trecută în Tshwane, zona metropolitană care include capitala Pretoria, a provocat îngrijorări că varianta Omicron ar putea prezenta riscuri mai mari pentru micuți decât alte variante de coronavirus.

Oamenii de știință nu au confirmat încă nicio astfel de ipoteză și au avertizat că alți factori ar putea fi în joc.

Ntsakisi Maluleke, specialistă în sănătate publică în provincia Gauteng, care include Tshwane și cel mai mare oraș Johannesburg, a declarat că din cei 1.511 pacienți pozitivi la COVID din spitalele din provincie 113 aveau sub 9 ani, o proporție mai mare decât în timpul valurilor anterioare de coronavirus.

”Copiii au o formă ușoară de boală”

„Suntem liniștiți de rapoartele medicilor clinicieni care spun că copiii au o formă ușoară de boală”, a declarat ea pentru Reuters într-un interviu, adăugând că oficialii din domeniul sănătății și oamenii de știință investighează ce a determinat creșterea numărului de internări la vârste mai mici și speră să aducă mai multă claritate în această chestiune în următoarele două săptămâni.

Deoarece doar un mic procent din testele pozitive la COVID-19 din Africa de Sud sunt trimise pentru secvențiere genomică, oficialii nu știu încă cu ce variante au fost infectați copiii internați în spital.

Maluleke a spus că lucrătorii din domeniul sănătății ar fi putut acționa din exces de precauție:

„Ei ar prefera să aibă un copil în îngrijire pentru o zi sau două decât să aibă un copil acasă și să se complice, … dar trebuie să așteptăm cu adevărat dovezile”.

Simptome ”nespecifice” Covid

Ea a afirmat că mulți pacienți cu COVID-19 din Gauteng au raportat simptome „nespecifice”, asemănătoare gripei, cum ar gâtul iritat, spre deosebire de semnele mai ușor de identificat, cum ar fi pierderea gustului sau a mirosului.

Dar specialista i-a îndemnat pe părinți și pe femeile însărcinate, alte categorii care au înregistrat mai multe internări în spital în ultima vreme, să nu trateze cu ușurință simptomele asemănătoare gripei și să se testeze în cazul în care este nevoie de o intervenție ulterioară.

„Oamenii trebuie să nu fie atât de temători, în schimb să fie vigilenți”, a adăugat ea.

În ciuda unui aflux recent de internări, gradul de ocupare a paturilor COVID-19 din Gauteng a fost încă de numai 13%, a declarat Maluleke, adăugând că există planuri de urgență în cazul în care capacitatea ar fi fi suprasolicitată.

Oamenii de știință încă lucrează pentru a afla care este gravitatea bolii cauzate de varianta Omicron, detectată pentru prima dată în Africa de Sud luna trecută și observată de atunci în aproape 40 de țări, și dacă aceasta poate fi mai rezistentă la vaccinurile existente.

Referințe:

Foto articol: Opolja | Dreamstime.com

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro