Sari direct la conținut

Recital de muzică sefardă și spaniolă cu Duo Iancu-Lobonț la Institutul Cervantes

HotNews.ro
Duo Iancu-Lobon, Foto: Instituto Cervantes
Duo Iancu-Lobon, Foto: Instituto Cervantes

Duo-ul Iancu-Lobonț, format din Olivia Iancu și Claudiu Lobonț, va susține joi 7 iunie, ora 18.00 un recital (la archlute) de muzică sefardă și spaniolă intitulat Mirava en el cielo y en la estreyeria la Institutul Cervantes din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38, București.

Recitalul va cuprinde o serie de cântece sefarde (Adio kerida, Ah, mi chica amiga, Arbolikos d’almendra, Buena semana nos de’l Dio, De prima ves, Sharhoret-Morenika, Quando el roy Nimrod, Scalerico de’l oro, Tsur Mishelo – Los Bilbilicos cantan, Yo Hanino) și diferite lucrări compuse de compozitori italieni și spanioli.

Olivia Iancu a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB) – Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea Chitară Clasică, în anul 2007. În 2009 a obținut masteratul la UNMB specializarea Stilistică Interpretativă – Muzică de Cameră, iar în anul 2015 a absolvit cursurile doctorale la aceeași Universitate. În prezent este asistent universitar în cadrul Departamentului de Arte al Universității din Pitești. Este laureată a olimpiadelor și festivalurilor naționale de specialitate; a obținut burse de merit și de studiu, printre care bursa Erasmus la Hochschule für Musik „Franz Liszt” Weimar, Germania.

Claudiu Lobonț a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București – Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea Chitară Clasică, în anul 2007. În 2009 a obținut masteratul la UNMB specializarea Stilistică Interpretativă – Muzică de Cameră, iar în anul 2017 a absolvit cursurile doctorale la aceeași Universitate.

În prezent este profesor la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București. A susținut recitaluri în țară și în străinătate și a făcut ilustrație muzicală pentru diverse proiecte culturale (teatru, film, dans, arte plastice, fotografie).

Duo Iancu-Lobonț și-a început activitatea în anul 2007, iar din 2008 cei doi artiști au început și studiul instrumentelor istorice (lăută, teorbă, archlute), iar interesul lor pentru muzica veche se completează cu studii de master și doctorat. Duo Iancu-Lobonț prezintă programe variate ce acoperă toate perioadele stilistice, de la muzica veche la cea contemporană.

Recitalul va încheia a cincea ediție a Zilelor Culturii Sefarde, desfășurat între 5-7 iunie 2018 la București, și organizat de Centrul de Studii Israeliene „Goldstein Goren“ și Centrul Comunitar Evreiesc din București, în parteneriat cu Centrul de Studii Ebraice al Universitatii din Buciresti, Institutul Cervantes, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Turciei în România și Federația Comunităților Evreiești din România.

Intrarea este libera, accesul se face pe baza solicitari prealabile de rezervare a locului, la adresa de mail: cultbuc@cervantes.es. Este nevoie sa fi primit raspuns de confirmare in scris la respectiva solicitare de rezervare de loc.

ARHIVĂ COMENTARII
Dodel540 • 2024-03-05 15:22:20
evident ca era in "misiune". eu nu mai cred nimic din declaratiile astea ale organelor dupa cover up ul facut cu moartea Raisei.
2 22
TICALOSU • 2024-03-05 18:19:21
Și dacă chiar era în misiune? E treaba dvs sa nu mai credeți nimic dar dacă ar fi în misiune și ar fi trebuit să intervină pt dvs? Pietonii nu mai au de mult grijă propriei persoane așa cum șoferii nu mai respectă regulile dd circulație….
6 0
qwerasdf • 2024-03-05 19:30:26
dupa ce jigodia de militian omoara o fetita pe trecerea de pieton si nu pateste nimic? crezi ca mai pune cineva botul? doar prostii
2 2
pamiproject • 2024-03-05 15:34:30
Din nou? :)
2 14
Mihail. • 2024-03-05 15:47:37
Parintii n-au invatat-o sa se fereasca de militieni, magistrati, eroi in halate albe etc.?
3 14
RobertRO • 2024-03-05 16:21:30
1. Pentru Politia Romana, a fi in misiune este totuna cu dreptul de a ucide. 2. Fara exceptie, cand un echipaj al Politiei este implicat intr-un accident, acel echipaj se descupla sub acoperirea misiunii - fie ea reala sau inventata ad-hoc.
2 11
lsorin • 2024-03-05 17:00:19
To be or not to be ... în misiune? Aceasta-i întrebarea la care s-au grăbit să răspundă, deși nu le-a pus-o nimeni. Să spună atât: mașina avea pornite semnalizările optică și acustică? E un abuz obișnuit, ”justificat” cu ”să nu nederanjarăm”, să circule doar cu girofarurile/luminile aprinse nu doar poliția, ci și salvarea. Un abuz obișnuit, foarte periculos, care poate conduce la astfel de situații.
2 2
H2SO4 • 2024-03-05 17:33:28
Dacă chiar se afla în misiune atunci înseamnă că avea semnalele acustice și vizuale pornite și atunci s-ar pune întrebarea cum de a pășit pe trecere tânăra. Dacă tânăra respectivă nu era cu capul în telefon și cu căștile puse pe urechi, atunci ar fi fost imposibil să nu observe că se apropie o mașină de poliție cu sistemul de avertizare pornit, nu? Sau de fapt mașina nu avea sistemul de avertizare pornit?
0 3
INTERVIURILE HotNews.ro