Sari direct la conținut

Educația, pe perioada stării de alertă: Inspectoratele și școlile au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie

HotNews.ro
Educația, pe perioada stării de alertă: Inspectoratele și școlile au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie

Pe durata stării de alertă, activitățile didactice ce impun prezența fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor şi studenţilor în unităţile şi instituţiile de învăţământ se poate suspenda în perioada stabilită prin hotărârea Comitetului Național pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), prin ordin comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății, se arată în proiectul de lege privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19 pe perioada stării de alertă.

Proiectul a fost aprobat de Guvern și transmis Parlamentului pentru dezbatere. Vezi aici proiectul de lege

Vezi și

Principalele măsuri din legea privind combaterea COVID-19 în starea de alertă. Amenzile vor fi date în acord cu o ordonanță din 2001

Ce mai prevede legea în domeniul educației

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi și până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autoritățile de resort, unităţile de învăţământ preuniversitar organizează activităţi din planurile de învăţământ și în mediu online.

Pentru a asigura accesul egal la educație, inspectoratele școlare/inspectoratul școlar al municipiului București și unitățile de învățământ preuniversitar au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie, în conformitate cu instrucțiunile ministrului educației și cercetării.

Derularea activităţilor, precum şi modul de recuperare a conținuturilor din programele școlare care nu pot fi parcurse în această perioadă se stabilesc de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Pe durata stării de alertă, instituțiile de învăţământ superior din sistemul naţional de învăţământ, în baza autonomiei universitare, cu respectarea calităţii actului didactic şi cu asumarea răspunderii publice, vor utiliza metode didactice alternative de predare-învăţare-evaluare, în format online, în conformitate cu Ordonanța de urgență a Guvernului nr.58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ.

Ministrul educaţiei şi cercetării şi ministrul sănătății, în baza hotărârii CNSSU, stabilesc, prin ordin comun, măsuri pentru desfăşurarea activităţilor în unităţile /instituțiile de învăţământ de către elevi, personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic, în condiţii de siguranţă sanitară, în scopul finalizării anului școlar 2019-2020, precum şi pentru pregătirea începerii anului şcolar 2020-2021.

În unitățile de învățământ preuniversitar de stat se desfășoară activități de pregătire în vederea susținerii examenelor naționale și de certificare a competențelor profesionale, care presupun interacțiunea ”față în față”, în perioada 02 iunie-12 iunie 2020.

Modalitatea de desfășurare a activităților se stabilește prin ordin comun al ministrului educației și cercetării și ministrului sănătății, în baza hotărârii CNSSU.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro