Sari direct la conținut

Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă. Subiectele primite la matematică și istorie și baremele

Elevi înainte de sesiunea de Bacalaureat, Foto: Inquam Photos / George Călin
Elevi înainte de sesiunea de Bacalaureat, Foto: Inquam Photos / George Călin

Examenul de bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, a continuat joi cu proba obligatorie a profilului. Candidații au primit subiectele începând cu ora 9:00 și au avut trei ore la dispoziție pentru a le rezolva.

UPDATE 15:05

Subiectele și baremele la matematică și istorie de la BAC 2023, sesiunea de toamnă, au fost publicate de Ministerul Educației, joi, după ora 15:00.

Miercuri, a avut loc proba la limba și literatura română, unde, la subiectul al treilea absolvenții de liceu au avut de ales să scrie fie despre „Enigma Otiliei”, de George Călinescu, fie despre „Baltagul”, de Mihail Sadoveanu.

La această sesiune de BAC sunt înscriși peste 33.900 de candidați, dintre care 22.600 sunt tineri care au terminat liceul vara aceasta.

Lucrările vor fi corectate 100% în format digital

La această sesiune a bacalaureatului toate lucrările vor fi corectate 100% în format digital, a anunțat Ministerul Educației.

„Începând cu această sesiune a examenului național de bacalaureat, Ministerul Educației generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaților. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce privește criteriile de evaluare/baremele și tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Calendar Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă

Probele scrise la BAC 2023, sesiunea de toamnă, se desfășoară în 137 de centre de examen, după următorul calendar:

  • 16 august: Limba și literatura română – proba E.a)

  • 17 august: Proba obligatorie a profilului -proba E.c)

  • 18 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d)

  • 21 august: Limba și literatura maternă – proba E.b).

Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederilor specifice în vigoare, va avea loc în data de 25 august (până la ora 12:00).

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (26 – 28 august), vor fi comunicate în 29 august.

Ministerul Educației a anunțat că în zilele prevăzute pentru desfășurarea probelor scrise pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități.

Numărul va disponibil în perioada 16 – 21 august, astfel:

  • 16, 17 și 21 august: între orele 8:00 – 16:00

  • 18 august: între orele 8:00 – 14:00.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro