Sari direct la conținut

Fifor, la Deveselu: Este o facilitate pur defensivă și subliniez acest lucru. Arătăm că suntem gata să asigurăm apărarea pe flancul estic al NATO 

HotNews.ro
Fifor, la Deveselu: Este o facilitate pur defensivă și subliniez acest lucru. Arătăm că suntem gata să asigurăm apărarea pe flancul estic al NATO 

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a subliniat, marți, că scutul antirachetă de la Deveselu este o ”facilitate pur defensivă” unde soldații români lucrează alături de cei americani pentru a asigura apărarea pe flancul estic al NATO. El a mai spus că România rămâne un partener de nădejde al SUA.

Ministrul a făcut aceste precizări, alături de ambasadorul american Hans Klemm, cei doi participând la un eveniment de comemorare a victimelor atentatului de la 11 septembrie care a avut loc în urmă cu 17 ani. Fifor a făcut precizarea în condițiile în care în urmă cu câteva săptămâni a stârnit un întreg scandal vorbind despre latura ofensivă a scutului antirachetă de la Deveselu, respectiv despre existența unor rachete balistice, afirmație pe care a negat-o ulterior.

Vorbind despre tragedia de la 11 septembrie, ministrul a amintit că NATO a activat atunci, pentru prima dată în istoria sa, articolul 5, iar România, deși nu era țară membră, s-a alăturat imediat în efortul comun împotriva terorismului. ”Nu au reușit (teroriștii-n.red) decât să ne determine să fim mai uniți și mai solidari, lucru pe care îl demonstrăm și astăzi, ca țară membră NATO, în teatrele de operațiuni”, a mai spus Fifor.

El a adăugat că ”România este și rămâne un partener de nădejde al SUA”, care a plătit, la rândul ei, jertfa în lupta de combatere a terorismului, 29 de soldați români căzând la datorie în teatrele de operațiuni.

Mihai Fifor a adăugat că baza de la Deveselu este cel mai potrivit loc pentru a marca evenimentul, precizând că este vorba despre ”o facilitate pur defensivă și subliniez acest lucru”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro