SNSPA, despre Cumpănașu: Nu a fost cadru didactic titular și nici profesor asociat, ci expert pentru un proiect implementat de Ministerul Dezvoltării
Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) reacționează în cazul lui Alexandru Cumpănașu, care anul trecut a încasat aproape 67.000 de lei de la această instituție, și susține că Alexandru Cumpănașu nu a fost cadru didactic titular și nici profesor asociat, ci expert pentru un proiect implementat de Ministerul Dezvoltării în parteneriat cu SNSPA.
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a transmis precizări „având în vedere discuţiile din spaţiul public referitoare la activitatea desfășurată de Alexandru Cumpănașu la SNSPA”.
El spune că Alexandru Cumpănașu nu a fost cadru didactic titular și nici profesor asociat al SNSPA. Veniturile menționate în declarația de avere au fost obținute de Alexandru Cumpănașu în calitate de expert în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA, susține rectorul instituției de învățământ superior.
Conform sursei citate, pentru acest proiect au lucrat aproximativ 180 de experți.
Alexandru Cumpănașu are șapte vile și apartamente, trei terenuri intravilane, iar el și soția au încasat, doar anul trecut, cam din aceleași surse (în mare parte bani publici), o sumă totală de peste 1,6 milioane de lei. De la SNSPA, Alexandru Cumpănașu a primit un salariu de aproape 67.000 de lei, de la Romaqua Group aproape 80.000 de lei, de la Asociația de Acreditare din România și de la UEFISCDI București circa 60.000 de lei.