Sari direct la conținut

Bihor: Referendum local în comuna Abrămuţ. Ce decid alegătorii

HotNews.ro
Scrutin, Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia
Scrutin, Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele patru birouri electorale ale secţiilor de votare din comuna Abrămuţ, judeţul Bihor, au fost deschise duminică pentru desfăşurarea referendumului local, informează Autoritatea Electorală Permanentă, potrivit Agerpres.

Locuitorii cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne până la ora 23,00.

Referendumul este organizat în vederea consultării cetăţenilor pentru schimbarea denumirii unităţii administrativ-teritoriale din comuna Abrămuţ în comuna Petreu şi acordarea de statut de reşedinţă de comună localităţii Petreu.

Potrivit legislaţiei în vigoare, alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie 2020 – 12 septembrie 2021 îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.

Autoritatea Electorală Permanentă împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale asigură funcţionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, a site-ului de monitorizare a prezenţei la vot, precum şi suportul tehnic şi funcţionalităţile specifice proceselor electorale şi referendumurilor.

Toţi participanţii la referendumul local de duminică trebuie să respecte măsurile de distanţare fizică şi regulile de protecţie sanitară pe tot parcursul derulării procesului electoral.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro