Sari direct la conținut

DNA spune că a început urmărirea penală in rem cu privire la un proiect european beneficiară fiind o firmă care a aparţinut lui Dan Barna şi soţiei sale

HotNews.ro
DNA spune că a început urmărirea penală in rem cu privire la un proiect 
european beneficiară fiind o firmă care a aparţinut lui Dan Barna şi 
soţiei sale

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a confirmat că a început urmărirea penală in rem cu privire la un proiect european care are ca beneficiar o firmă care a aparţinut lui Dan Barna şi soţiei sale, potrivit unui răspuns la o solicitare a News.ro transmisă în urmă cu nouă zile. Procurorii anunţă că strâng probe pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs o faptă ce ar intra sub incidenţă penală. Dosarul DNA vine după ce Departamentul de Luptă Antifraudă anunțase pe 28 septembrie că a înaintat un nou dosar care îl vizează pe Dan Barna, pentru proiectul „Biblioteca bunelor practici.

DNA a transmis, joi, la solicitarea News.ro transmisă în 28 septembrie, că investighează sesizarea DLAF în legătură cu un proiect european care are ca beneficiar o firmă care a aparţinut lui Dan Barna şi soţiei sale.

„Un dosar având la bază aspectele la care faceţi referire este în lucru pe rolul DNA – Structura Centrală, fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”), prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, a transmis DNA.

Procurorii precizează că strâng probe pentru a stabili viitorul parcurs al dosarului.

„Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzaţii împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificaţia instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs o faptă ce ar intra sub incidenţă penală”, a mai transmis DNA.

Departamentul de Luptă Antifraudă a anunțat pe 28 septembrie că a trimis la DNA un nou dosar care îl vizează pe Dan Barna, pentru proiectul „Biblioteca bunelor practici. Concept inovator de dezvoltare a mediului rural”, al cărui beneficiar a fost o firmă ce i-a aparținut co-președintelui USR-PLUS și soției sale.

Dan Barna a reacționat spunând că, oricât se va strădui DLAF, instituție aflată în subordinea premierului, „să taie în segmente” verificarea activității sale pentru a plasa știri negative la fiecare moment politic sau electoral important, premierul Cîțu tot nu va recâștiga sprijinul USR-PLUS.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro