Sari direct la conținut

Tribunalul București: Greva de la STB este ilegală

HotNews.ro
Casa de bilete STB, Foto: Hotnews
Casa de bilete STB, Foto: Hotnews

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, încetarea grevei angajaților de la Societatea de Transport Bucureşti (STB), stabilind că aceasta este ilegală.

De asemenea, magistrații au dispus reluarea imediată a activităţii, hotărârea fiind executorie.

Tribunalul București a admis astfel o solicitare a conducerii STB, care a contestat în instanţă greva, pe motiv de nelegalitate.

Cu o zi în urmă, Tribunalul București a admis o altă solicitare a conducerii STB și a decis suspendarea grevei, însă decizia a fost ignorată de către sindicat.

Astfel, greva angajaților Societății de Transport București și implicit haosul din trafic continuă și vineri, în ciuda deciziei judecătorești care a stabilit suspendarea grevei și reluarea activității. Executorii judecătorești au mers vineri dimineață la sediile autobazelor pentru a afișa decizia instanței, în timp ce primarul Capitalei, Nicușor Dan, s-a întâlnit cu conducerea societății.

El a avertizat că angajații STB care nu respectă hotărârea judecătorească săvârșesc o infracțiune. De asemenea, Nicușor Dan a cerut PSD să se pronunțe dacă susține greva sau dacă îi retrage sprijinul consilierului PSD Vasile Petrariu, liderul sindicatului care a organizat protestul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro