Sari direct la conținut

Fraţii Tate, din nou la sediul DIICOT pentru a asista la percheziţiile informatice / Se plâng că sunt persecutați pentru că sunt bogați

HotNews.ro
Andrew si Tristan Tate, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Andrew si Tristan Tate, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Fraţii Tate au fost duși din nou joi la DIICOT pentru a participa la perchiziţiile informatice, după ce în urmă cu o zi o acţiune similară a durat aproximativ opt ore.

Andrew şi Tristan Tate se află joi la sediul DIICOT, unde participă la percheziţiile mediilor de stocare pe care procurorii le-au ridicat în urma percheziţiilor efectuate în dosar.

La intrarea în sediul DIICOT, unul dintre cei doi fraţi a susținut că nu există probe împotriva lor şi că sunt persecutaţi pentru că sunt bogaţi, conform Agerpres.

Cu o zi în urmă, ambii s-au declarat nevinovaţi. În timp ce Tristan Tate susţinea că nu există dovezi împotriva sa, Andrew Tate afirma că dosarul procurorilor este gol. “Este un dosar gol. Ştiu că nu am făcut nimic greşit”, a afirmat Andrew Tate reporterilor.

Avocatul celor doi, Eugen Vidineac, a afirmat, la rândul său, că înregistrările pe care le au procurorii nu conţin elemente incriminatoare.

Cei doi frați britanici, alături de cele două complice ale lor – o fostă poliţistă şi iubita lui Andrew Tate – se află în arest din 30 decembrie 2022.

În 20 ianuarie, mandatele de arestare preventivă au fost prelungite cu 30 de zile pentru toți patru, decizia fiind luată de Tribunalul București.

Fraţii Tate şi cele două tinere complice sunt acuzaţi de DIICOT că au constituit un grup infracţional organizat în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contracost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, ar fi obţinut importante sume de bani.

Conform procurorilor, fraţii Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video care erau postate apoi pe site-uri pentru adulţi. Cei doi fraţi le induceau în eroare pe tinere că ar dori o relaţie de căsătorie/concubinaj şi că ar avea faţă de ele sentimente reale de iubire (metoda „loverboy”).

Victimele le-au povestit anchetatorilor că în vila din judeţul Ilfov era amenajat un studio de videochat, fiind întâmpinate la venire de paznici înarmaţi. Totodată, ele ar fi fost obligate să îşi facă tatuaje cu mesajul „owned by Tate”.

Până în prezent, au fost identificate şase victime care au fost exploatate sexual de grupul condus de cei doi fraţi britanici.

DIICOT a instituit sechestru pe averea fraţilor Tate, respectiv pe 10 imobile case şi terenuri şi pe 15 autoturisme de lux: trei autoturisme Porsche, două BMW, două Ferrari, un Aston Martin, un McLaren, un Lamborghini şi cinci maşini Mercedes.

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a preluat în administrare mașini şi ceasuri de lux, dar şi mai multe sume de bani, în valoare totală de aproximativ 18 milioane lei (3.636.000 euro).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro