Sari direct la conținut

Ce secrete ascunde cea mai trufașă reședință boierească din București. Palatul Kretzulescu, emblema nerecunoscută a Capitalei

HotNews.ro
Palatul Kretzulescu, Foto: AGERPRES
Palatul Kretzulescu, Foto: AGERPRES

Dintre toate clădirile monumentale ale Bucureștiului, Palatul Kretzulescu de pe Știrbei Vodă are ceva care-l face unic: este Palatul potrivit la locul potrivit.

Clădirea, operă a arhitectului Petre Antonescu, se află situată într-unul dintre cartierele prețioase ale Bucureștiului, în mahalaua Fântâna Boului (cea știută acum drept Schitu Măgureanu), și continuă într-o uriașă grădină publică: parcul Cișmigiu.

Elena Kretzulescu a moștenit casele pe care familia sa le avea pe strada Știrbey Vodă. Case bătrânești, care erau acolo încă din timpul în care mahalaua Fântână Boului era acoperită de grădini, de viță de vie și de balta mocirloasă care avea să devină Grădina Cișmigiu.

În 1902, ea hotărăște să transforme vechile clădiri într-un singur palat și îi încredințează lucrarea arhitectului Petru Antonescu. Este arhitectul care a proiectat, printre multe alte clădiri reprezentative pentru Micul Paris, și ceea ce azi e sediului Primăriei Capitalei. Citește pe B365.ro povestea acestei extraordinare clădiri din București.

CITEȘTE CONTINUAREA PE B365.RO

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro