Sari direct la conținut

Mesaje RO-Alert în Tulcea și Galați, la granița cu Ucraina, despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian

HotNews.ro
Adapost antiaerian instalat la Plauru, Foto: Ministerul Apararii Nationale
Adapost antiaerian instalat la Plauru, Foto: Ministerul Apararii Nationale

​Locuitorii din zona de nord a judeţului Tulcea şi cei zona de frontieră din Galaţi au primit, duminică seară, mesaje RO-Alert, deoarece există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, relatează News.ro.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au anunţat că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj RO-Alert prin care populaţia din zona de nord a judeţului Tulcea este informată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

“Mesajul este unul de informare şi prevede recomandări de protecţie pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite. Mesajul RO-Alert a fost transmis pentru zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de frontieră din municipiul Galaţi respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiuleşti”, au precizat reprezentanţii ISU Tulcea.

Autorităţile române au mai emis și miercuri dimineaţă un mesaj RO-Alert pentru mai multe localităţi din judeţul Tulcea, anunţând că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, în 7 septembrie, adoptarea unor măsuri de protecţie pentru populaţia din zone de pe teritoriul României învecinate localităţilor ucrainene Reni şi Ismail, precum şi emiterea de mesaje RO-Alert de către ISU, la notificarea MApN, privind riscul căderii unor „elemente aparţinând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.

Armata Română a anunțat că a început de marți instalarea spaţiilor de protecţie a populaţiei din localitatea Plauru (județul Tulcea), în conformitate cu decizia din 7 septembrie a CNSU. Reamintim că cel puțin trei drone lansate de ruși, în războiul declanșat Ucrainei, au căzut în România, la Plauru și Nufăru.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro