Sari direct la conținut

Dubla sinucidere din Hunedoara. Ce spun colegii despre adolescentele care s-au aruncat în gol de la 20 de metri

HotNews.ro
Acțiune a politiei , Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Acțiune a politiei , Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Poliţia continuă cercetările în cazul celor două adolescente de 15 ani, din oraşul Uricani, care au murit după ce s-au aruncat, sâmbătă, în gol, de pe un turn de apă înalt de circa 20 de metri, ce aparţine unei foste fabrici din municipiul Lupeni, a informat duminică purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Potrivit acestuia, în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală iar ancheta continuă pentru a stabili circumstanţele şi cauzele care le-au determinat pe cele două minore să recurgă la acest gest.

Una dintre fete a sunat-o, sâmbătă după-amiază, pe mama sa pentru a-i spune că intenţionează să recurgă la un gest sinucigaş, femeia anunţând imediat Poliţia pe numărul de urgenţă 112.

În urma apelului, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie, atât din cadrul Poliţiei municipiului Lupeni, cât şi echipaje medicale.

Tatăl fetei care și-a anunțat mama că se va sinucide este angajat al Primăriei Uricani și a ajuns la fabrica dezafectată din Lupeni în același timp cu un salvatorii, potrivit Observator News.

Din păcate, și-a găsit fata fără suflare, alături de a doua adolescentă pentru care s-au făcut manevre de resuscitare, dar fără succes.

Fetele au fost găsite cu fața în sus, ceea ce ar putea indica că s-au aruncat cu spatele de pe turnul înalt de aproape 20 de metri.

„Când a ajuns erau deja căzute amândouă, se aruncase, telefoanele lăsate sus pe clădire, îmbrăcate cum erau, de vreme mai rece, căzute pe un teren din ăla accidentat, piatră. Cert este că au premeditat lucrul ăsta. Şi-au ales locul, deci nu s-au dus la întâmplare”, a declarat primarul Uricani, Dănuţ Buhăescu.

Edilul a declarat la Antena 3 CNN că cele două adolescente proveneau din familii obișnuite.

Fetele au fost colege până în clasa a VIII-a, potrivit Digi 24. Au rămas prietene după ce au început cursurile la licee tehnologice, una în Uricani, ceealaltă în Vulcan.

Potrivit ISJ Hunedoara, adolescentele nu lipseau de la școală și nu s-au plâns colegilor că ar avea probleme acasă.

„În acest caz, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Lupeni continuă cercetările. A fost întocmit un dosar de cercetare penală. Continuăm cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor şi a cauzelor care le au determinat pe cele două minore să recurgă la acest gest”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Ancheta se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro